Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüseyin Hilmi Işık Hoca Esenler’de Anıldı

Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında gönül sultanlarından Hüseyin Hilmi Işık Hoca Efendi anıldı.Esenler Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında her gece binlerce kişiyi...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında gönül sultanlarından Hüseyin Hilmi Işık Hoca Efendi anıldı.
Esenler Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında her gece binlerce kişiyi Dörtyol Meydanı’nda ağırlamaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Anadolu’yu Mayalayanlar programında son olarak gönül sultanlarından Hüseyin Hilmi Işık Hoca Efendi anıldı. Anma etkinliğine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazif Özcan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
“GENÇLERE GERÇEK KAHRAMANLARI TANITIYORUZ”
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hüseyin Hilmi Işık Hoca Efendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Diğer ilçelerden gelen İstanbulluların da konuk olduğu programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Anadolu’yu Mayalayanlar programında gençlere toplumun gerçek kahramanlarını, gerçek değerlerini tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.
“ÜÇ SÖZÜ HAYATIMDA ÇOK ETKİLİ OLDU”
Işık’ın üç sözünün hayatında çok etkili olduğunu belirten Başkan Göksu, “Hüseyin Hilmi Işık deyince aklıma üç şey geliyor. Tarih şuuru, geçmişe vefa ve istikamet. ’Müslüman o kimsedir ki, bir dakika dahi bir yerde kalsa o gittiği her yerde iz bırakır’ sözü ile Müslüman gittiği yerde güzel izler bırakması gerektiğine işaret ediyor. Bu duyguları gençlerimizin yüreğine yerleştirebilirsek geleceğimizi de inşa etmiş oluruz. Bu programlar ile gönül sultanlarımıza olan vefa borcumuzu da bir nebze ödemiş oluyoruz" dedi.
Programda Hilmi Işık Hoca Efendiyi anlatan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı ise, "Hocamız, İslam’a hizmet etmeyi her şeyin üstünde görürdü. Mevki, makam peşinde koşmadı. Tek derdi vardı. Ömrü boyunca, Sahabe gibi, İslam’ı doğru anlatmak için gayret gösterdi" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.