Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hurşit Külter Yalanına Suç Duyurusu

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in önce Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü, ardından da 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tutulduğu iddiasını ortaya atan bazı medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.Hurşit...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in önce Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü, ardından da 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tutulduğu iddiasını ortaya atan bazı medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Hurşit Külter isimli şahsın 27 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde, 3 Haziran 2016 tarihinde ise 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tutulduğu yönündeki iddialar üzerine Şırnak Valiliği’nce 29 Mayıs 2016 tarihli basın duyurusunda bahse konu şahsın polis tarafından gözaltına alınmadığı açıklanmıştı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 5 Haziran tarihli yazısına istinaden Şırnak Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan incelemenin halen devam ettiği öğrenilirken, yapılan detaylı incelemelerde 10 Mayıs-7 Haziran 2016 tarihleri arasında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tutulan giriş-çıkış ve kamera kayıtlarında Hurşit Külter isimli şahsa ait herhangi bir kayda rastlanılmadığı bildirildi. Tutuklanan veya gözaltına alınan şahısların emniyetten alınıp Tümen Komutanlığı’na getirilmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığı bildirilirken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nca Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na asılsız haber içerikleri ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.
Askeri kaynaklar tarafından konuya yönelik yapılan değerlendirmede, bu tür asılsız haberlerin yapılan başarılı operasyonları gölgelemek, askeri birliklerin görev yapmasını engellemek, personelin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemek, orta ve uzun vadeli gerçek dışı haberleri kullanmak suretiyle ulusal ve uluslararası adli mercilerde açılabilecek davalarda delil olarak gösterebilmek ve örgüt yanlısı medyada kamuoyu oluşturarak olayları provoke etmek amacıyla kasıtlı olarak çıkarıldığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.