Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hurmada Asıl Umut Ramazan Ayının İlk Gününde Beklenen Suriyeliler

Ramazan ayı öncesinde hurma satışları artan Gaziantep esnafı, asıl umutlarının ise Ramazan ayının ilk günlerinde alışverişe bekledikleri Suriyeliler olduğunu belirtti.Ramazan ayı öncesi tezgahlarda yerini alan hurmalar, Elmacı pazarındaki...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan ayı öncesinde hurma satışları artan Gaziantep esnafı, asıl umutlarının ise Ramazan ayının ilk günlerinde alışverişe bekledikleri Suriyeliler olduğunu belirtti.
Ramazan ayı öncesi tezgahlarda yerini alan hurmalar, Elmacı pazarındaki esnafın yüzünü güldürdü. Fiyatı 5 ile 55 TL arasından satışa sunulan hurmalar, hem Gazianteplilerin, hem de bölgede yaşayan Suriyelilerin ilgisini görüyor. Satışlardan memnun olduğunu belirten Cengiz Görür isimli esnaf, "Çok şükür işlerimiz iyi. İşler yolunda şu anda. Ramazan ayı arefesi olduğu için en çok hurma satışları yoğun. Suriyelilerin de işlerin iyi olmasında etkisi oluyor" dedi.
Ramazan ayının ilk günlerinde Suriyelilerin de alışverişe gelmesini beklediklerini belirten Aydın Şenkaya ise, "Şu anda Suriyeliler de alıyor ama genelde yerliler alıyor. Ramazan ayının ilk günlerinde inşallah onlar da almaya başlarlar" ifadelerini kullandı.
FİYATLARA ZAM YOK
Şenkaya, bu yılki hurma fiyatlarının geçen yılki rakamlarla aynı olduğunu belirtti. Hurmanın cinsine göre fiyatların değiştiğini belirten Şenkaya, "Fiyatlar hatta düşüyor. Yükselme yok. İran hurmasının paketi 7 TL. Kudüs hurması var, kilosu 40 TL. Medine hurmasının kilosu 30-35 TL arasında değişiyor. Fiyatlar geçen sene de böyleydi bu sene de böyle" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.