Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hükümet Programındaki Bir Vaat Yıl Sonunda Gerçekleşiyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) ülke genelinde yürütülen orman kadastro çalışmalarında sona gelindi. 64. Hükümet programında da vaat edilen kadastro çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanması...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) ülke genelinde yürütülen orman kadastro çalışmalarında sona gelindi. 64. Hükümet programında da vaat edilen kadastro çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyu ile paylaşılan 64. Hükümet programında da yer alan orman kadastrosu çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 2015 yılı sonu itibariyle ve amenajman plan verilerine göre toplam 22 milyon 300 bin hektar orman alanına sahip olan ülkemizde şu ana kadar 21 milyon 850 bin hektar alanda kadastro çalışması tamamlanırken, geriye 450 bin hektarlık bir alan kaldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman alanlarımızın yüzde 98’inde kadastro çalışmalarının tamamlandığını, yüzde 2’ye tekabül eden 450 bin hektarında bu yıl sonuna kadar tamamlanması için büyük bir gayretle çalışacaklarını söyledi. Bu kadastro çalışmaları sayesinde kangrene dönen ve yıllardır çözülemeyen 2B olayını da çözdüklerini ifade eden Bakan Eroğlu, ayrıca hükümet programında yer alan bir vaadi de kısa zamanda yerine getireceklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.