Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hukukçular Derneği Başkanı Av. Necati Karabay:

Hukukçular Derneği Başkanı Av. Necati Karabay, 28 Şubat post modern darbecilerinin ve 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün geçmişte birçok masum insanı haksız yere cezalandırdığını ifade ederek, bu insanların adil ve tarafsız,...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hukukçular Derneği Başkanı Av. Necati Karabay, 28 Şubat post modern darbecilerinin ve 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün geçmişte birçok masum insanı haksız yere cezalandırdığını ifade ederek, bu insanların adil ve tarafsız, örgüt ve Paralel Devlet Yapılanması yanlısı olmayan hakimler ve mahkemeler tarafından yeniden yargılanması gerektiğini belirtti.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hukukçular Derneği Başkanı Av. Necati Karabay, geçmişte birçok masum insanın haksız yere mahkum edildiğini belirterek, “İslami hizmetleri ve inançları dolayısıyla 28 Şubat post modern darbecilerin ve 15 Temmuz darbe kalkışmasına destek verenlerin zulmüne maruz kalan inançlı ve İslami hassasiyeti olan insanlar, darbe destekçisi polislerin işkence, kumpas ve iftirasıyla hazırlanan ifade ve sözde itirafnameler, darbe destekçisi savcıların hazırladığı iddianameler, hakimlerin verdiği kararlar ve son olarak darbe destekçisi Yargıtay üyelerinin verdiği onama kararları ile hayatlarının baharında cezaevlerine atılmışlardır. Devletin her kademesinden, özellikle de yargı ve emniyet bünyesinden darbe destekçilerinin ayıklandığı bir süreci yaşıyoruz. Başlayan bu temizlik hareketiyle birlikte bu fesat şebekesinin mağdur ettiği, haksız yere zindanlara attığı dindar Müslüman şahsiyetler unutulmamalı, yıllardır maruz kaldıkları yargı zulmü görmezden gelinmemelidir” diye konuştu.
Karabay, 15 Temmuz darbe destekçileri ve paralel devlet yapılanması yanlıları tarafından mağdur edilip, mahkum ettirilen insanların bir an önce hürriyetlerine kavuşturulması gerektiğini kaydederek, “Bu Paralel Devlet Yapılanması ve 15 Temmuz darbe yanlılarının, bir kısmını kendilerinin işlediği faili meçhul cinayetleri masum insanlara nasıl yüklediklerini, gerçekte var olmayan örgütleri nasıl uydurup, insanları hapislere nasıl doldurduklarını yakın geçmişimizin çok uzak olmayan mahkeme arşivlerinden bulup çıkarmak zor değildir. Rahip Santora ve Hrant Dink cinayetleri, Zirve Yayınevi katliamı, Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti, Prof. Hablemitoğlu, Uğur Mumcu cinayetleri gibi birçok cinayetin teşvikçisi ve failleri, bu 15 Temmuz darbe destekçileri ve paralel devlet yapılanması yanlılarıdır. Vaktiyle terörist suçlamasıyla ceza verilen masum insanların, kendilerini haksız yere mahkum ettiren ’Terör örgütü üyesi’ hakim ve savcılarla hala aynı cezaevinde tutulmaları, hak, adalet ve insaf ile açıklanabilir mi? 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Paralel Devlet Yapılanması ve darbecilerin, Devlet kurumlarına sızmış üyelerine yönelik operasyonlar düzenlenmekte olup; bu örgütün, başta Harbiye, Mülkiye ve Adliye olmak üzere en az 40 yıldır neredeyse devletin tüm kurumlarına hile, tehdit, şantaj ve kumpaslarla kendi üyelerini yerleştirdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Örgütün, başta İslâmi şahsiyetler olmak üzere son 20 yılda mağdur ettiği pek çok kişi ve kesim bulunmaktadır.
Hukukçular Derneği olarak diyoruz ki bu insanlar, adil ve tarafsız, örgüt ve Paralel Devlet Yapılanması yanlısı olmayan Hakimler ve Mahkemeler tarafından yeniden yargılanmalıdırlar. Bir de, 28 Şubat mağduru olan ve okullarını emsallerinden en az 9-10 sene sonra bitiren öğrencilere Hükümet bir jest yaparak, bu öğrencilerin KPSS’siz ve kurasız olarak atamalarını yaparak mağduriyetlerini bir nebze olsun azaltmalıdır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.