Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüda-Par’dan 6-7 Ekim olayları açıklaması

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "HDP/PKK kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan eleştirdikleri IŞİD’den daha cani olduklarını...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "HDP/PKK kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan eleştirdikleri IŞİD’den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır" dedi.
Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, gençlik kolları yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Burada 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Dursun, 2014 yılının Ekim ayında Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP’nin eş başkanlarının örgüt taraftarlarını sokağa çağırdığını, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulduğunu söyledi. Dursun, “Hiçbir kutsalı olmayan bu güruh, muhtaç ailelere kurban eti götüren, aralarında henüz 16 yaşında olan Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dekak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş’in de aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katletmiş, arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bırakmışlardır” diye konuştu.
“6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milattır”
HDP/PKK’nın kınadığı ve sokağa çıkma gerekçeleri olan, eleştirdikleri IŞİD’den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtladığını aktaran Dursun, şöyle devam etti:
“Bununla birlikte 6-8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ise FETÖ zihniyeti devam mı ediyor sorusunu akıllara getirmektedir. 6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milattır. Kanı ile destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerinin hesaplarını alt üst etmiş bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürt coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları, batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar, 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkıvermiştir. Müslümanlar var oldukça şu iyi bilinsin, Kürt coğrafyasını İslamsızlaştırma emellerine asla ama asla ulaşamayacaklardır. 6-8 Ekim’de halkımız dostu da düşmanı da gördü. Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor. Müslüman Kürt halkının değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklardır.”
Dursun, ayrıca cumartesi günü Ulu Cami’de 6-8 Ekim şehitleri için mevlit etkinliği düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.