Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüda-Par’dan 6-7 Ekim 2014 olaylarına ilişkin açıklama

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Siirt Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-7 Ekim Kobani olaylarının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Basın açıklamasını yapan Hüda Par Gençlik Kolları Başkanı Yakıp Toprak, olaylarının asıl hedefinin...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Siirt Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-7 Ekim Kobani olaylarının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Basın açıklamasını yapan Hüda Par Gençlik Kolları Başkanı Yakıp Toprak, olaylarının asıl hedefinin iç savaş çıkarmak olduğunu söyledi.
Olaylarının bir hedefinin de özelde hazmedemedikleri İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmak olduğunu dile getiren Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, "Hatırlanacağı üzere 2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP’nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırmış, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmuştu. Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar olmuştu. Meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahı özelde cami, kuran kursları, İslami STK’lara ve yine referansı İslam olan Hür Dava Partisi ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdir. Hiçbir kutsalı olmayan bu güruh, muhtaç ailelere Kurban Bayramı’nda kurban eti götüren, aralarında henüz 16 yaşında olan Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş’in de bulunduğu İslami kimlikli gençleri katletmiş, arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bırakmışlardır. Saldırılarda, taş sopa, satır, silah, delici ve kesici akla hayale gelen her türlü suç aletleriyle adeta zincirinden salıverilmiş bir şekilde ağızlarından akıttıkları salyalar ile hunharca Müslüman kardeşlerimizi şehit etmişlerdir. Gençler bir eve kıstırılarak, Kürtlerin asla ama asla adet ve geleneklerinden olmayan bir ihanet ile toplu saldırı yapılıp eman verilmemiş, insanlık ve annelik duygularını yitirmiş kadınların zılgıtları eşliğinde balkonlardan atılmış, üzerlerinden araçlarla geçilmiş, vücutları yakılmaya, boğazları kesilmeye çalışılmış, öyle ki şehitler anneleri tarafından dahi tanınmaz hale getirilmiştir. Kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan ve eleştirdikleri İŞİD’den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bununla birlikte 6/8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ise FETÖ zihniyeti devam mı ediyor sorusunu akıllara getirmektedir. Çözüm sürecinde silah ve mühimmat depolayan örgüt adeta halka karşı amansız bir savaş başlatmış, yüzlerce masum insanı katletmişlerdi" dedi.
6-8 Ekim olaylarının bölge gerçekleri açısından bir milat olduğunu belirten Toprak, "Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürt coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.