Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HRÜ 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu arasında düzenlenen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HRÜ 9’uncu sınıf  öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu arasında düzenlenen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik seminer ve konferanslar düzenlendi.

Bilim ve teknoloji alanlarına ilgisi olan öğrencilerin, kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirmek amacıyla böyle bir seminer dizisi başlattıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak, eleştirel ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını tanımaları, onların düşüncelerini eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak istedik. Bir de bu öğrencilerimizi kabiliyetleri doğrultusunda, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerini ve yükseköğretime hazırlanmalarına katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerince sunulan seminerlerde, Deprem ve Depremden Korunma Yolları konusunda Doç. Dr. M. Sait Şahinalp, Türk İslam Tarihindeki Matematik Alimleri konusunda Yrd.Doç.Dr. Feyza Yalçın, Türk Edebiyatının Tarihsel Dönemleri konusunda Prof. Dr. Kaplan Üstüner, Müzelerin Tarihi ve Eğitimdeki Önemi konusunda Yrd.Doç.Dr. Hacer Çoruh, Nanoteknoloji konusunda Yrd.Doç.Dr. Numan Gözübenli, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar konusunda Doç.Dr. Yusuf Kurt tarafından sunumlar yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.