Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hopa Bebeği” Yöre Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Artvin’in Hopa ilçesinde aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ev hanımlarına yönelik açılan kursta, kursiyerlerin yöresel figürleri işlenerek ürettikleri “Hopa Bebeği” yapımı öğretiliyor.Hopa Kaymakamlığı, Hopa Halk Eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Hopa Bebeği” Yöre Ekonomisine Katkı Sağlayacak
Artvin’in Hopa ilçesinde aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ev hanımlarına yönelik açılan kursta, kursiyerlerin yöresel figürleri işlenerek ürettikleri “Hopa Bebeği” yapımı öğretiliyor.
Hopa Kaymakamlığı, Hopa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Hopa Belediye Başkanlığının organizasyonuyla açılan “Tığ Örücülüğü Kursu” kapsamında üretilen “Hopa Bebeği”yapım kursunda ev hanımları atölyede diktikleri yöresel kıyafetleri bebeklere giydirerek tanesini 60 ile 90 TL arasında satarak gelir elde ediyor.
Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce, “Hopa Bebeği” üretim kursuna çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu kursa 40 bayanın katıldığını ifade ederek , ’’Hanımlarımıza sosyo-ekonomik değeri olan kurslar planladık. Özellikle hanımların aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla açtığımız ’Hopa Bebeği’ üretim kursuna ev hanımı katıldı. Amacımız kadınları ekonomik hayatın bir parçası haline getirebilmek sosyo-ekonomik yaşantılarına bir katma değer oluşturmaktır. Aynı zamanda bölge turizmine katkı sağlayacak yöresel figürlerin işlendiği el sanatları alanında yerli ve yabancı turistlerin gezginlerin ihtiyacı olan hediyelik eşyayı üretmek. Kursumuza yoğun bir ilgi var halkımızda destek veriyor. Kursumuz üretime ve el becerilerine yönelik olduğundan beklediğimizin üzerinde bir başvuru oldu. Mevcut kurslarımızda bölgemizin turizm alt yapısına katkı sağlayacak yöresel ve kültürel figürlerin işlendiği el sanatları alanında hediyelik eşya üretme hedefini büyük oranda bu kursla gerçekleştirmiş durumdayız” diye konuştu.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek de kadınların ürettiği bebeklerin marka haline gelmesi için oda olarak gereken desteği vereceklerini belirterek, “Hopa da ticaretin gelişmesi ve kadınların ürettiği ’Hopa Bebeği’nin markalaşması için bizlerde elimizden gelen her türlü desteği ve girişimleri yapıyoruz. Yılda yaklaşık 6,5 milyon insan ilçemizde bulunan Sarp Sınır Kapısı’ndan giriş-çıkış yapmaktadır. Günlük yaklaşık bin, bin 200 insanın ilçemizde alış veriş ettiğini düşünürsek bu hareketliliğin ilçe ticaretimizde ve kültürel hayatımızda önemli bir yeri olduğunu görmekteyiz. İlçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere hediyelik eşya satın alacakları bir marka ürünümüz maalesef yok. İşte “Hopa Bebeğini” bir marka haline getirip ilçemize özgü hediyelik eşya üreterek ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sunmak istiyoruz” dedi.
Kursiyerlerden Derya Tamer ise, evde doğaçlama olarak oyuncak bebek yaptığını kursun açılmasıyla birlikte kursa katılım sağladığını kaydederek, “Kursa bir ay önce başladım. Kursa başlamadan önce evde doğaçlama olarak çeşitli oyuncaklar yapıyordum. Kursa sayesinde hem boş vakitlerimizi güzel bir şekilde değerlendiriyoruz hem de aile bütçemize katkı sunuyoruz. Ürettiğim bebekleri satarak elde ettiğim gelirlerle evime ekmek götürüyorum. Hem üretiyoruz hem mutlu oluyoruz hem de boş vakitlerimizi en güzel şekilde değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.