Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollanda’da Yaşayan İş Adamlarına Göre Türkiye Güvenli Ve Avantajlı Bir Ülke

Hollanda’da yaşayan Türk basın mensupları, siyasetçiler ve iş adamları, Ortaca Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeyi ziyaret etti. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, ziyarete gelen heyette Hollanda çiçek borsasının önde gelen temsilcilerin...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollanda’da yaşayan Türk basın mensupları, siyasetçiler ve iş adamları, Ortaca Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeyi ziyaret etti. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, ziyarete gelen heyette Hollanda çiçek borsasının önde gelen temsilcilerin yer aldığını vurgulayarak, bölge üreticisine yeni olanaklar sağlayacak ticari bir köprü kurmaya çalışacaklarını dile getirdi.
Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in ev sahipliğindeki kahvaltıda, Hollanda’da yaşayan Türk gazeteciler ile bölgede yayın yapan Egehaber ve Güneyege gazetelerinin temsilcileri bir araya geldi. Ayrıca, Dalyan’da yaşayan Hollandalı vatandaşlar ile Hollanda’da yaşayan Türklerin bir araya geldiği kahvaltıda bölgenin doğal ve tarihi güzellikleri de konuşuldu.
Hollanda’dan gelen heyet Dalyan kanalında tekne gezisine çıkarak, İztuzu plajı, Sultaniye kaplıcaları, çamur banyosu ve Kaunos Antik Kentini görme imkanı buldu. Üç gün boyunca Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerini gezen heyet, Muğla’da görüntüledikleri doğal ve tarihi güzellikleri Hollanda’da tanıtacak.
‘’ÜLKEMİZİN GÜVENLİK SORUNU YOK’’
Katıldıkları her ortamda ülkenin güzelliklerini ve güvenliğini anlatmaya gayret ettiklerini vurgulayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "Ülkemizdeki ve dünyadaki konjonktürden dolayı turizm sezonu umduğumuzdan daha kötü geçmekte, bunu daha önceden ön gördüğümüz içinde Mayıs ayında Hollanda’yı ziyaret ederek, oradaki tur firmaları ve basın ile bir araya geldik. Radyo ve televizyon programlarına katıldık. Ülkemizin güzelliklerini ve güvenliğini anlatmaya çalıştık. Biz her ne kadar anlatmış olsak bile arkadaşların buraya gelerek yerinde görmesinin daha doğru olacağını düşündük ve arkadaşlarımızı Ortaca’ya davet ettik. 3 gündür yöremizi gezdiriyoruz. Bu sadece Ortaca açısından değil ülkemiz açısından önemli olduğu için Marmaris’ten, Dalaman’a kadar her yeri gezdirmeye çalıştık. Bugünkü kahvaltı organizasyonumuzda ise burada yaşayan Hollandalı vatandaşlarımız ile Hollanda’da yaşayan yerel basını buluşturduk. Çünkü burada yaşayan Hollandalı vatandaşların aktaracaklarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede hala yaşamaya devam ediyorlarsa bu ülkede bir güvenlik sorunu olmadığını gösterir. Umarım turizmimize katkımız olur’’ diye konuştu.
Geçtiğimiz ay Hollanda’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, kesme çiçek borsasının hacminin çok etkileyici olduğunu da sözlerine ekledi.
Yapılan çalışmaların bölge esnafının önündeki bazı taşları kaldırmasını umut ettiklerini dile getiren, 36 yıldır Hollanda’da yaşayan danışmanlık şirketi sahibi Zeki Baran ise "Aynı zamanda Rotterdam’da bir bölgenin belediye başkan yardımcısıyım. Gönüllü olarak danışmanlık için buradayım. Ortaca Belediye Başkanımızın isteği üzerine Hollanda’da yaşayan Türk kökenli basın mensubu arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Onların bu güzellikleri başta Avrupa olmak üzere tüm Dünya’ya duyurmalarını arzu ediyoruz’’ dedi.
HOLLANDA’YA KESME ÇİÇEK İHRACATI
Hollanda’da doğup büyüyen ve 25 senedir kesme çiçek işi yapan iş adamı Yunus Özdemir, firmasının 11 ülkede ve 4 kıtada faaliyette olduğunu belirterek, ’’Gelişmekte olan ülkelerdeki çiftçilere kesme çiçek ürettirip, Dünya piyasasına Hollanda aracılığı ile sokmak için çalışıyoruz. Hollanda bu konuda muazzam bir güce sahip, biz bu gücün kapılarını çiftçilerimize açıyoruz. İlk olarak Adana’da çalışmaya başladık. Muğla’da bu işin olmasını istiyoruz. Muğla’nın suyu ve toprağı çok kaliteli, havası çok güzel, buradaki çiftçilerimizin önceden çiçek üretimi yapmış olması da büyük bir avantaj’’ diye konuştu.
İş adamlarının güvenliğe çok önem verdiklerinin altını çizen Özdemir, şöyle devam etti:
‘’Ben Türkiye’de bir güvenlik sorunu olduğunu düşünmüyorum. Ayda 4-5 defa gelip gidiyorum. İş adamlarımıza tavsiye ediyorum. Gelsinler, görsünler. Hangi alan olursa olsun mutlaka yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Ticari ve ekonomik açısında Türkiye çok avantajlı bir ülke, yapacakları her işin ihracat ağırlıklı olmasına dikkat etsinler. Hükümetimiz ve yerel belediyelerimiz de bize güzel destekler veriyorlar. Bu destekleri değerlendirmek gerekiyor’.’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.