Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollanda Fahri Konsolosundan “Ebru Umar” Açıklaması

Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dün Kuşadası’nda gözaltına alınan Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar konusunda kendisinden destek istendiğinde, konuyla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dün Kuşadası’nda gözaltına alınan Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar konusunda kendisinden destek istendiğinde, konuyla ilgili soruşturma dosyasının içeriğini bilmediğini söyledi.
Türk kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Kuşadası’nda gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yapan Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, “Aydın Kuşadası’nda gözaltına alınan Ebru Umar ile ilgili olarak 23 Nisan 2016 Cumartesi günü Hollanda Ankara Büyükelçiliği tarafından arandım. Fahri Konsolos olarak görev bölgemde Hollanda kimlikli bir şahsın desteğe ihtiyacı olduğu bildirildi. Bunun üzerine rutin görevlerimiz çerçevesinde gerekli yardımın yapılması için harekete geçtim” dedi.
Hollanda vatandaşı olması nedeniyle Ebru Umar’la irtibata geçerek kendisine şahsi avukat bulunması konusunda yardımcı olunduğunu açıklayan Özkardeş, “Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yönlendirilen avukat Nail Özazman’ın CHP Kuşadası İlçe Başkanı olması tamamen tesadüftür. Avukat Nail Özazman, Hollanda Hükümeti ve benim tarafımdan değil şahsın kendisi tarafından görevlendirilmiştir” diye konuştu.
Hollanda Fahri Konsolosu Özkardeş, kendisinden destek istendiğinde, konuyla ilgili soruşturma dosyasının içeriğini bilmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Önemle belirtmek isterim ki benim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığım ve milliyetçi kimliğim herşeyden önce gelir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetimizin, ülkemizin gelişmesinde ne büyük mücadele ve başarıya giden gayretler içinde olduklarını iyi bilen ve destekleyen bir vatandaş olarak hassas değerlerimize kadar uzanan olası hakaret ve fikirlerin arkasında duramayacağım gibi net bir şekilde karşısında duracağımı bildirmek isterim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.