Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmetli Olarak İşe Girdiği Kurumun Başına Müdür Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu Bilecik İl Müdürü olan Celalettin Ateş, zorluklar içerisinde inanarak ve çalışarak nasıl başarılı olunabileceğinin en güzel örneğini gözler önüne serdi. Ateş, 1990 yılında hizmetli olarak işe başladığı kurumun...

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hizmetli Olarak İşe Girdiği Kurumun Başına Müdür Oldu
Sosyal Güvenlik Kurumu Bilecik İl Müdürü olan Celalettin Ateş, zorluklar içerisinde inanarak ve çalışarak nasıl başarılı olunabileceğinin en güzel örneğini gözler önüne serdi. Ateş, 1990 yılında hizmetli olarak işe başladığı kurumun başına 2015 yılında müdür olarak atandı.
1966 yılı Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Günyurdu köyünde doğan Celalettin Ateş, ilköğretim Günyurdu Köyü İlkokulu’nda tamamladı. Maddi imkânları yetersiz olduğundan ortaokula gönderilemedi. Ancak okuma hevesi zamanla içinde bir yangına döndü. 15 yaşında ortaokul birinci sınıfa devam edebilen Ateş, imkânları daha fazlasına el vermediğinden ortaokulu bırakmak ve çocuk yaşta çalışmak zorunda kaldı. Ardından Ateş, 1987 yılında vatani görevini tamamlayarak 3 yıl Bozüyük’te özel bir kuruluşta çalıştı. Celalettin Ateş, 1990 yılında yapılan bölgesel sınavı birinci olarak kazanarak Sosyal Sigortalar Kurumu Bilecik il Müdürlüğünde ilkokul mezunu ve hizmetli kadrosuyla göreve başladı. Sonrasında ise yeni açılan Bozüyük Sigorta Ödeme Bürosu’nda görevine devam eden Ateş, sırasıyla ortaokul, lise ve İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü uzaktan öğretimle bitirdi. Hem çalışmak zorunda olduğu hem de geçindirmekle mükellef olduğu ailesi ve çocuklarının olduğu bir dönemde tüm zorluklara rağmen büyük bir azimle eğitimini tamamlayan Ateş, her zaman kendini geliştirmeyi ve kariyerini yükseltmeyi başardı. Görevde yükselme sınavı açılması için tam 17 yıl sabırla bekleyen ve yapılan ilk sınavda üstün başarı göstererek genel idare sınıfına geçen Ateş, şef kadrosuna atandı. Ateş, 3 yıl sonra ise yine görevde yükselme sınavıyla ilk olarak Sakarya Pamukova’ya ardından da ilk kez göreve başladığı Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu’na İl Müdürü olarak atandı.
Şuanda Sosyal Güvenlik Kurumu Bilecik İl Müdürü olarak görevini sürdüren Ateş, yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştığını vurguladı. Ateş, "Her görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Başarabileceğime inandım ve başardım. Tek isteğim çocuklarımın rahatça hayatlarını, eğitimlerini sürdürmesini sağlamak. Onların benim yaşadığım sıkıntıları yaşamalarını istemedim" dedi.
Hiçbir şeyin kendisine hazır sunulmadığına işaret eden Ateş, insanların karşılarına çıkan zorlukları engel değil, basamak olarak görmesi gerektiğini de kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.