Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hızlı Trende Güzergahlar Değişti

BURSA(İHA) Bursa’nın Yenişehir ilçesinden geçmesi planlanan hızlı tren projesinin güzergahları değişti.Son günlerde hızlı trenle ilgili çıkan güzergah ve istasyonlar hakkında çıkan çeşitli haber ve söylentilere son noktayı AK Parti...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hızlı Trende Güzergahlar Değişti
BURSA(İHA) Bursa’nın Yenişehir ilçesinden geçmesi planlanan hızlı tren projesinin güzergahları değişti.
Son günlerde hızlı trenle ilgili çıkan güzergah ve istasyonlar hakkında çıkan çeşitli haber ve söylentilere son noktayı AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin koydu. Şahin, “Çıkan pürüzler sebebiyle Yenişehir’den ötesi için proje aşamasına gelinememişti. TCDD nihayet bu engeli aştı ve proje ihalesi yaptı. 540 günlük süresine rağmen yıl sonuna kadar 240 günde bitirilmesi istenen proje hızlı tren bağlantısının Osmaneli’ne yapılmasını öngörüyor. Buna göre kesinleşen güzergah üzerindeki yerleşim noktalarının tek tek haritada işaretlendi” dedi.
Projeye göre Eğerce’nin ardından Terziler ve Hayriye köylerinin yakınlarından devam edecek olan hızlı trenin Köprühisar, Çelebi, Afşar köylerinden Yenişehir’e geleceğini söyleyen Şahin, “Çizimi süren yeni projeye göre hızlı tren hattı Yenişehir’in kuzeyinden bir yarım ay çizerek geçecek. Yenişehir Havaalanı karşısından ve kara yoluna paralel devam ettikten sonra Çardak, Koyunhisar, Marmaracık, Seymen köylerini aşacak. Buradan da Barakfakih’e inecek” diye konşutu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.