Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hitit’ten ’Küreselleşen Dünya Ve Türkiye’ Konulu Konferans

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Türkiye’nin taklitten uzak yeni bir anayasa yapması gerektiğini belirterek, "Kendi ilim adamlarımızla, kendi milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Türkiye’nin taklitten uzak yeni bir anayasa yapması gerektiğini belirterek, "Kendi ilim adamlarımızla, kendi milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayanarak anayasa yapmalıyız" dedi.
Hitit Üniversitesi tarafından ’Küreselleşen Dünya ve Türkiye’ konulu konferans düzenlendi. Eski Çorum Belediye Başkanı ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı konferansı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler izledi.
Türkiye’nin milli bir anayasa yaptığında bu anayasanın dünyanın en demokratik en özgürlükçü anayasası olacağını dile getiren Prof. Dr. Ersoy, "Daha sonra bu anayasa diğer mazlum milletler tarafından da belli ölçülerde kendi ülkelerine adapte edilerek uygulanacaktır. Türkiye böyle bir anayasaya kavuşunca sorunlarını birbir çözecektir. Örnek bir ülke olacaktır" dedi.
İslam medeniyetinin barış medeniyeti olduğunu vurgulayan Ersoy, ancak bugün İslam coğrafyasının çatışma haline getirildiğine dikkat çekti. DAEŞ terör örgütünün de diğer terör örgütleri gibi batının ürünü olduğunun altını çizen Ersoy, batının asırlardır sadece öldürücü silah üretmediğine, anarşi ve terör ürettiğine işaret etti.
"TÜRKİYE’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ BİR ADİL DÜNYA KURULACAK"
Türkiye’nin öncülüğünde yeni, adil bir dünya kurulacağını dile getiren Ersoy, "Bunların üstesinden geleceğiz. Ben bu millete inanıyorum. Bir bozkırın içerisinde sanayi kenti haline gelen Çorumlular gibi bizim milletimiz bütün sıkıntıların üstesinden gelecek. Türkiye’nin öncülüğünde yeni adil bir dünya kurulacak. Gençler kendinizi ona hazırlayın. Derslerinize ona göre çalışın. Büyük idealler ve hedefleriniz olsun. Geleceğe yönelik planlarınız olsun" ifadelerini kullandı.
100 yıl önce Abdulhamid Han’a yapılan küresel saldırıların bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldığını anlatan Ersoy, "Çünkü zalimler diyor ki Türkiye mazlum milletlerin ümididir. Biz bu müktebesata sahibiz. Bunu istemiyorlar. Biz bir araya gelelim küresel barışa yardımcı olalım. Bütün insanlık savaş değil, barış istiyor. Ama silah baronları sürekli savaş istiyor. Bu coğrafya egemen güçlerin eliyle savaş alanına döndü adeta. Sömürgeciler tarafından dünya yoksullaştırılıyor. Tüm bunların hedefinde ne var. Türkiye var. Türkiye’ye karşı bir operasyon yürütülüyor. Neden? Çünkü Türkiye mazlumların umut ışığı, ümidi. Bu olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için kendi değerlerimiz etrafında birleşmeli ve kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, zarar vermek isteyenlere de fırsat vermemeliyiz" diye konuştu.
Türklerin Anadolu’yu işgal etmediğini, fethettiğini anlatan Ersoy, açıklamasında şunları kaydetti: "Allah bu millete dünyanın tam merkezinde bir ülke nasip etti. Dünya tarihindeki kalıcı medeniyetler bu bölgede ortaya çıktı. Türk milleti İslamiyetle tanıştıktan sonra hak ve adaletle yaptığı hizmetler sonucu önemli başarılara imza attı. Birilerinin iddia ettiği gibi biz Anadolu’yu işgal etmedik fethettik. Bizim medeniyetimizin dünyaya kazandırdığı en önemli şeylerden birisi farklıların birlikte yaşama kültürüdür. Bu topraklarda farklı görüş ve inanışlardan, kimliklerlerden olan insanlar asırla birlik ve beraberlik içerisinde yaşadı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.