Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hırsızların Korkulu Rüyası Çelik Kasalar Gaziantep’te Üretiliyor

Hırsızların korkulu rüyası çelik kasalar Gaziantep’te üretiliyor. Uzaktan kumandalı, darbe sensorlü, yanmaz, dış kaplama kasalar, ABD, Irak ve Arabistan gibi ülkelere de Gaziantep’ten ihraç ediliyor.Gaziantep sanayisi birçok alanda olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hırsızların Korkulu Rüyası Çelik Kasalar Gaziantep’te Üretiliyor
Hırsızların korkulu rüyası çelik kasalar Gaziantep’te üretiliyor. Uzaktan kumandalı, darbe sensorlü, yanmaz, dış kaplama kasalar, ABD, Irak ve Arabistan gibi ülkelere de Gaziantep’ten ihraç ediliyor.
Gaziantep sanayisi birçok alanda olduğu gibi para kasası imalatında da ülkenin ihtiyacını karşılıyor. Sağlamlığı ve teknolojisi ile hırsızların korkulu rüyası kasalar, Türkiye’nin bir çok iline gönderildiği gibi yurt dışında Amerika, Kuzey Irak, Arabistan gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Elektronik sistemli, uzaktan kumandalı, darbe sensörlü, yanmaz dış kaplama, şifreli olma gibi özellikleri nedeniyle hırsızların karşılaşmaktan korktuğu kasa türlerini en çok talep edenler ise kuyumcular oluyor. Bir iş yerinde yaklaşık 5 ile 15 gün içerisinde 10 adet kasa üretiliyor, kasaların ağırlığı talebe göre 2 tona kadar çıkabiliyor.
SATIŞLAR DÜŞTÜ
Sanayi, tarım, turizm, bakır işletmeciliği ve gastronomi alanındaki gelişmelerle adından söz ettiren Gaziantep, dünyanın birçok ülkesinin çelik kasa ihtiyacını da karşılıyor. kasa imalatı yapan firmanın sahibi Cuma Çalı, kentte son dönemlerde yaşanan olumlu gelişmelere rağmen kasa satışlarının ise düşüş gösterdiğini kaydetti. Son ürünlerinin asansörlü vitrin kasalar olduğunu belirten Çalı, "Biz müşterinin istediği şekilde ve kalitede kasaların imalatını yapıyoruz. Şu anda en çok talep kuyumculardan geliyor. Aynı zamanda kuyumculara asansörlü vitrin kasa da yapıyoruz. Vitrin kasa ile kuyumcular iş yerlerini kapatırken tek tuşla vitrini kasaya yerleştirip kilitliyor. Kuyumcuların yanı sıra evler ve diğer iş yerlerinin de kasa talebi de oluyor" dedi.
KASA ALACAKLARA UYARILAR
Kasa alacaklara uyarılarda da bulunan kasa imalatçısı Çalı, "Vatandaşlar kasa alırken, ilk önce fiyatına ve imalatta hangi malzemelerin kullanıldığına dikkat etsinler. Ucuz kasanın kalitesi de düşük olur. Bu unutulmasın" ifadelerine yer verdi.
38 yıldır kasa imalatı yapan Çalı, mesleğin altın dönemini 15 yıl önce yaşadığına vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.