Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hırka-ı Şerif Vakfı Kültür Merkezi’nde Geleneksel Sene Sonu Sergisi Açıldı

Hırka-i  Şerif Vakfı Kültür Merkezi kursiyerlerinin Klasik Türk-İslam sanatları ve modern sanat dallarında hazırladıkları eserlerden oluşan sergisi açıldı.Klasik Türk-İslam sanatları, modern sanatlar, müzik ve dil eğitimi ile Türk medeniyetinin...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hırka-i  Şerif Vakfı Kültür Merkezi kursiyerlerinin Klasik Türk-İslam sanatları ve modern sanat dallarında hazırladıkları eserlerden oluşan sergisi açıldı.
Klasik Türk-İslam sanatları, modern sanatlar, müzik ve dil eğitimi ile Türk medeniyetinin izlerini geçmişten geleceğe aktarma yolunda hizmet veren ve Veysel Karani Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı’na bağlı olarak 2005 yılında kurulan Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi’nin geleneksel sene sonu sergisi kapılarını açtı.
Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 2015-2016 eğitim döneminde Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru, Çini, Kaligrafi, Karakalem, Fotoğraf, Arapça (Başlangıç- Orta Seviye), Osmanlı Türkçesi (Başlangıç ve İleri Seviye), Kuran-ı Kerim Öğrenme - Keman, Ney ve Nazariyat olmak üzere 13 branşta, 18 gruba eğitim verildi. Bazı derslerin İSMEK işbirliği ile açıldığı kültür merkezinde  ortalama 400 öğrenci eğitim aldı. Sevim İsmailoğlu hazırladığı özel çalışmalarıyla sergiye katkıda bulunarak ders veren hocalarından övgü aldı.  Hüsn-i Hatta, Ali Rıza Özcan, Tezhipte, Şehnaz Özcan, Çinide,  Levent Kum, Kaligrafide,  Etem Çalışkan, Keman Eğitiminde, Orhan Aykut Ney Eğitiminde, Fatih Oral, Tarih ve Kültür Sohbetleri Eşliğinde Osmanlıcada, Dursun Gürlek, ders veren hocalar arasında yer aldı. Kültür merkezinde kursiyerler; sahne, görsel, teknik destek, fotoğrafçılıkta ’karanlık oda’, çini ve seramik eğitimlerinde sırlama ve fırınlama atölyeleri ile aldıkları eğitimi baştan sona uygulama imkanı buluyorlar. Başarı gösteren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı sertifikaları veriliyor. Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi çocukları da unutmadı; Resim, Ebru, Kaligrafi, Kur’an-ı Kerim,  Ritim gibi kurslar da ilgi görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.