Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Himyaç-der’den Çocuk İstismarı Suçlarına İdam Talebi

Son günlerde gündeme gelen çocuk istismarları ile ilgili siyasi partileri ziyaret eden Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Yaşlılar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, çocuk istismarı işleyenler için...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Himyaç-der’den Çocuk İstismarı Suçlarına İdam Talebi
Son günlerde gündeme gelen çocuk istismarları ile ilgili siyasi partileri ziyaret eden Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Yaşlılar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, çocuk istismarı işleyenler için sınırlandırılmış idam cezası istediklerini söyledi.
HİMYAÇ-DER olarak çocuk istismarları konusunda çalışma yapma adına Malatya’da siyasi partilerin kadın kolları başkanlıklarını ziyaret eden Genel Başkan Ayşe Ece Budan’ın ilk durağı MHP Kadın Kolları Başkanlığı oldu. Burada Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Gülay ile görüşen HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Budan, ülkede son zamanlarda artış gösteren istismar olaylarına değindi. Budan, “Hiç dillendirilmek istenmiyor ama ben açıkçası bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bir kere ülkede artık ensest olayı yaygınlaşmaya başladı. Çocuk istismarı bununla birlikte hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Belki son zamanlarda basına yansıyınca gündeme geldi ama bu yaklaşık bu olaylar 4-5 yıldır vardı, bizlerinde bilgisi dahilinde ve bu konuda çok detaylı çalışmalarımız oldu” diye konuştu.
HİMYAÇ-DER olarak artık bu olaylara bir son verilmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Budan, “Bizim derdimiz artık bu cezaların yetersiz olduğu. Yani bunu yapan kişiler hasta ruhlu kişiler. Bu insanlar toplumun içinde elini kolunu sallayarak geziyorlar. Artık öyle bir algı oluşturuldu ki toplumda bu olayları sıradan bir olaymış gibi dinlemeye başladık. Onun için HİMYAÇ-DER olarak çok açık ve net söylüyoruz. Sınırlandırılmış idam yasasının talep ediyoruz. Bu konuda da iktidarımız ve muhalefetimizden destek istiyoruz” şeklinde konuştu.
İdam konusunun artık gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Budan, “Bu insanların artık bu toplumda yer gezmesinin önüne geçmesinin tek yolu idam cezası olduğunu kanaatindeyiz. Çünkü bunlar hasta yaratıklar, bu hastalıklı insanları daha fazla kangren haline gelmeden neşteri atmak gerekir diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
İdam cezasının gelmemesi durumunda istismar olaylarının daha da artacağını öngördüklerini belirten Budan, bu konu da siyasi partileri ziyaret ederek destek isteyeceklerini söyledi.
MHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Gülay ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çocuk istismarı konusunda duruşu ve tavrının belli olduğunu belirterek, “16 Mart’ta MHP mecliste bir soru önergesi vermiştir ancak iktidar partisinin milletvekilleri çoğunluğuyla bu önerge ret edilmiştir” diye konuştu.
Çocuk istismarı konusunun araştırılmak istenmesinin TBMM’de ret edilmesinin çok acı bir durum olduğunu dile getiren Gülay, “Bunlar Müslümanlığa uyan şeyler değildir. Biz bunların soruna kadar takipçisi olacağız. Sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda çok hassas davranmalarını ve çok büyük ses getirmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.