Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Heykeller Kilise Bahçesinde

Ordu’da halen CHP Milletvekili olan Seyit Torun’un belediye başkanlığı döneminde yabancı heykeltıraşlara yaptırılan ve şehrin değişik noktalarına bırakılan heykeller tarihi kilise bahçesine taşındı.CHP’li Seyit Torun’un belediye...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Heykeller Kilise Bahçesinde
Ordu’da halen CHP Milletvekili olan Seyit Torun’un belediye başkanlığı döneminde yabancı heykeltıraşlara yaptırılan ve şehrin değişik noktalarına bırakılan heykeller tarihi kilise bahçesine taşındı.
CHP’li Seyit Torun’un belediye başkanlığı döneminde düzenlenen ‘Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’ kapsamında 10 farklı ülkeden uluslararası nitelikte heykel sanatçısının yaptığı eserlerden 5 tanesi Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘ahlaki’ bulunamadığı için kaldırıldı. Eski demir perde ülkeleri Gürcistan, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden davet edilen heykeltıraşların yaptığı ve ahlaki bulunamadığı için kaldırılan heykeller, 1853 yılında yörede yerleşik Rum vatandaşların ibadetlerini yerine getirmesi amacıyla inşa edilen ve bugün kültür merkezi olarak kullanılan tarihi kilisenin bahçesine konuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.