Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her Yaştan Öğrenci Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

7’den 70’e her yaştan insana üniversite okuma imkanı sağlayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) 2015-2016 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine bin 200 Açıköğretim mezunu katıldı.İki Eylül...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7’den 70’e her yaştan insana üniversite okuma imkanı sağlayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) 2015-2016 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine bin 200 Açıköğretim mezunu katıldı.
İki Eylül Kampüsü’nde bulunan Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda 6 oturumda gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenlerinin ikincisinde, Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin mezun öğrencileri kep atmanın heyecanını yaşadı. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenim görüp mezun olan öğrencileri mutlu günlerinde aileleri ve sevenleri de yalnız bırakmadı. Tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımcıları selamlamasıyla başladı. Mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın açılış konuşması ile devam etti.
Mezunları ve ailelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını bile getirerek konuşmasına başlayan Rektör Naci Gündoğan, Açıköğretim mezunlarına ikinci defa bu kadar geniş katılımlı özel bir mezuniyet töreni yapıldığını bildirdi. Gündoğan, “Ülkemizde 30 yılı aşan bir geçmişe sahip olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, iki buçuk milyonu aşan mezunu ve iki buçuk milyona yaklaşan aktif ve pasif öğrencisiyle Türk Eğitim Sistemine bugüne kadar önemli katkılar sağlamıştır. Dağdaki çobandan, üniversite öğretim üyelerine; hapishanelerdeki mahkumlardan şirket ve kamu yöneticilerine uzanan geniş bir yelpaze ve her yaş grubunda yer alan öğrenci profiline sahip olan Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Sistemi, eğitimde fırsat eşitliğine paha biçilmez katkılar sunmaktadır. Açıköğretim sistemiyle sadece Türkiye’de değil, Avrupa’daki ceza evlerinde de yatan toplam iki binin üzerindeki mahkum öğrenci hayata bağlanmakta ve yükseköğrenim hizmeti almaktadır. Yine onbinlerce engelli vatandaşımız bu sistem aracılığıyla yükseköğrenimlerine devam etme imkanı bulmaktadır. Açıköğretim aracılığıyla ekonomik durumu örgün sistemde öğrenim görmesi için yeterli olmayan ya da çalışmak zorunda olduğu için yükseköğrenim mahrum olan yüzbinlerce vatandaşımızın, tabiri caizse ayağına kadar gidilmekte, yaşadığı şehirden başka bir yere gitmeden yükseköğrenim görmesi sağlanmaktadır” dedi.
“110 BÜRO İLE ETKİN BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİLERİMİZE HİZMET SUNULUYOR”
Bu hizmetlerin sunulmasında 110 büro ile etkin bir şekilde öğrencilere hizmet sunulduğunu aktaran Gündoğan, “Ara sınav ve final sınavları yurt içinde 81 il ve 19 ilçede, Batı Avrupa’da Almanya Köln merkezli 7 ülkede 12 sınav merkezinde, Kosova’da Priştine ve Prizren’de, Makedonya’da Üsküp ve Gostivar’da, Azerbaycan’da Bakü ve Gence’de, Bulgaristan’da Filibe, Kırcaali ve Şumnu’da, Bosna Hersek’te Saraybosna’da, Arnavutluk’ta Tiran’da, KKTC’de Lefkoşa’da olmak üzere toplam 24 merkezde başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, otuz yılı aşan tarihiyle, geçmişten günümüze görev yapan tüm personelinin özverili çalışmalarıyla, eğitim hizmeti almak isteyen milyonlarca insanımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlayan ve Türk Yükseköğretiminin uluslararasılaşmasına çok önemli katkılar sınan bir sistem olmuştur. Gelecekte de çağdaş dünyanın gereklerine uygun bir şekilde kendini sürekli yenileyen ve hedeflerini genişleten bir anlayışla ülkemizin hizmetinde olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
REKTÖR GÜNDOĞAN’A SEVGİ SELİ
Açılış konuşmalarının ardından akademisyenler tarafından, mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Diplomalarını alan mezun öğrenciler, Rektör Gündoğan ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Tören, mini konserlerin gerçekleştirilmesi ve hep birlikte kep atılmasının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.