Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her gün iç kanama geçiren Esra demokrasi nöbetini bırakmıyor

Yakalandığı amansız hastalık yüzünden her gün iç kanama geçiren 15 yaşındaki Esra Fermanlı, Ankara’daki tedavisine ara verip Gaziantep’teki demokrasi nöbetine katılıyor.Gaziantep’li 15 yaşındaki Esra Fermanlı, yaklaşık 1.5 yıldır...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakalandığı amansız hastalık yüzünden her gün iç kanama geçiren 15 yaşındaki Esra Fermanlı, Ankara’daki tedavisine ara verip Gaziantep’teki demokrasi nöbetine katılıyor.
Gaziantep’li 15 yaşındaki Esra Fermanlı, yaklaşık 1.5 yıldır Ankara’da tedavi görüyor. Sürekli iç kanama geçirdiği için günlük kan verilen genç kız, ölümle burun buruna bir yaşam sürüyor. Kanamaların haricinde idrar kesesi de iflas eden kıza acilen yeni idrar kesesi ihtiyacına rağmen, sürekli kanamalar nedeniyle ameliyatı yapılamıyor.
Kendisine yardım eli uzatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteği ile 1.5 yıldır Ankara’da tedavisi süren Esra, hastanede darbe girişimini haberini aldı. 15 Temmuz gecesi sabaha kadar uyuyamayan Esra, doktorlarından demokrasi nöbetlerine katılmak için izin almayı başardı. 3 gün önce Gaziantep’e gelen Esra, demokrasi nöbetlerine katılarak, alandakilere destek veriyor.
"Buraya ülkemi sevdiğim için geldim" diyen Esra Fermanlı, “Ben buraya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in beni hastalığımda yalnız bırakmadığı ve ülkemi sevdiğim için geldim. Ankara’da darbe girişimini olduğunda ben yatıyordum, uçak sesleri o kadara yakından ve sesli geliyordu uyandım ve ailemi korku içinde gördüm. ’İlk başlarda askeriyede bir sorun mu var, Allah yardım etsin’ dedik. Daha sonra saat ilerleyince bomba sesleri duyduk ve korktuk. Sabaha kadar bomba ve silah seslerini endişeyle dinledik ailem bir an olsun yanımdan ayrılmadı. Ankara’ya tedavi sürecimin devamı için gitmiştim, bu olaylar meydana geldi. Allah ülkemizi korusun, ben de darbeye tepki göstermek için 3 gündür demokrasi meydanındayım” diye konuştu.
Demokrasi nöbetlerinin 19. gününde Demokrasi Meydanını’ndaki coşkuya ortak olan Esra Fermanlı, platforma çıkarak Çanakkale şarkısını da okudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.