Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her 15 Temmuz şehidi için bir fidan dikildi

Elazığ’da kurulan ’15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na darbe girişimi gecesi şehit düşen 249 kişi fidan dikildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Elazığ’da kurulan ’15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na darbe girişimi gecesi şehit düşen 249 kişi fidan dikildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü koordinesiyle Harput Mahallesinde 20 dekarlık alana ’15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’ kuruldu. 15 Temmuz’da şehit düşen 249 kahraman adına ormana 249 adet sedir fidanı dikildi. Dikilen fidanlara da şehitlerin isimleri verildi.

15 Temmuz’un Türkiye’nin tarihinde her zaman kara bir leke olarak kalacağını belirten Vali Murat Zorluoğlu, "O gün karşılaştığımız durum, karşı karşıya kaldığımız muamele hakikaten milletimizin hafızalarından hiçbir zaman silinmeyecektir. O kara günü bugünkü aydınlık güne çeviren şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. 20 dekarlık alana 15 Temmuz’da şehit düşen 249 kahramanımızın adlarını sonuna kadar yaşatmak için bir hatıra ormanı kuruyoruz. 15 Temmuz unutulmamalı ve milletimiz hafızasında daima yer tutmalıdır" dedi.

Tarihi yaşatmayan ve tarih bilinci olmayan ulusların geleceklerinin de olmadığını vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise, ormanın gelecek nesillere perspektif sunacağını ifade etti.

Canlarını feda eden şehitlerin unutulmaması, sonraki nesillere ulaştırılması ve tarihe not düşülmesi anlamında ormanlar oluşturduklarını aktaran Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "20 dekarlık alanda 249 şehidimiz adına bir buçuk metre boyunda 4 yaşında sedir fidanları diktik. Harput’ta bu ormanı oluşturarak bir nebze de olsa şehitlerimize vefa borcumuzu karşılamış olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir adına hazırlanan fidanı dikti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.