Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşehrileri Ahmet Kaya’yı unutmadı

1957 yılında Adıyaman’dan Malatya’ya göç etmiş olan bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Ahmet Kaya, 16. ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından unutulmadı.Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 yılında Fransa’nın Paris şehrinde...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1957 yılında Adıyaman’dan Malatya’ya göç etmiş olan bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Ahmet Kaya, 16. ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından unutulmadı.
Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 yılında Fransa’nın Paris şehrinde Porte de Versailles semtindeki evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.
Kaya, 16.ölüm yıl dönümünde doğum yeri Malatya’da da unutulmadı. İsminin sokak ve parkalara verildiği Malatya’da, vatandaşlar müziğiyle tüm Türkiye’de adından söz ettiren sanatçının hemşehrileri olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu’nda adı bir parkta yaşatılıyor
Kaya’nın adının parka verildiği Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan Mert Tuluk, Ahmet Kaya’nın şarkılarını dinlediğini ve kendisini çok sevdiğini söylerken, yine aynı mahallede oturan Bahadır Aytekin ise Ahmet Kaya’nın seslendirdiği barış şarkılarıyla kendi hafızasında yer edindiğini ifade etti.
“İsmi daha fazla yerde yaşatılmalı”
Ahmet Kaya Sokağı’nın bulunduğu Özalper Mahallesi’nde İHA’ya konuşan Yusuf Murat, Ahmet Kaya’nın sürgün gittiği Fransa’da uzun yıllar zor şartlarda yaşadığını hatırlatarak şarkılarını severek dinlediğini söyledi.
Aynı mahallede oturan Sami Güngör de Ahmet Kaya adının sokaklarına verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini, ancak isminin daha fazla yerde yaşatılması gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.