Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem incirler, hem pehlivanlar yarıştı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali’nde hem pehlivanlar, hem incirler yarıştı.Ovaakça’da merise alanında yapılan festival, folklor gösterileri ile başladı. Ardından 13 farklı kategoride...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali’nde hem pehlivanlar, hem incirler yarıştı.
Ovaakça’da merise alanında yapılan festival, folklor gösterileri ile başladı. Ardından 13 farklı kategoride 203 pehlivanın kıyasıya mücadele ettiği yağlı güreşler yapıldı. Festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu yıl 5 farklı köyden 18 üreticinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri ilk 3’ü belirlemekte zorlandı. İlk değerlendirmede birincilik ve üçüncülük için puanlar eşit çıkınca, ikinci bir değerlendirme daha yapıldı. Birinciliği Dürdane köyünden Sayit Turan, ikinciliği Ovaakça’dan Erkut Kılıç, üçüncülüğü ise Selçukgazi’den Mustafa Turunç kazandı. Dereceye giren üreticilerden birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye ise 150 TL para ödülü verildi.
Festivalin açılışında bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, belediye olarak incir üreticisine destek olmak Siyah İncir Festivali düzenlediklerini belirterek, “Osmangazi’nin 24 köyünde yetişen siyah incir, iriliği ve lezzeti ile de dünyada eşsiz olan ürün. Bizler, bu yıl 20’ncisini yaptığımız festival ile bu değerli meyveyi dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz. Geçen yıl 18 dağ köyümüzde toplam bin haneye toprak yapısına ve iklim şartlarına uygun kiraz ve ceviz fidanı dağıttık. Bunun yanı sıra Armutköy’e bir üretici pazarı yapıyoruz. Çiftçimiz mahsulünü burada satabilecek. Soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kurarak, çiftçinin ürününü daha iyi şartlarda değerlendirmesi için destek oluyoruz” diye konuştu.
Rakibi Abdullah Güngör’ü yenen Nedim Güral, bu yıl Ovaakça İncir Festivali’nde baş behlivanlığı kazanırken, Osman Özgül üçüncü oldu. Er meydanına çıkan iki minik güreşçinin kıran kırana mücadelesi de büyük ilgi gördü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.