Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem Farelerle, Hemde Sıcak Havayla Mücadele Ediyorlar

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki patates üreticileri, tarlada çalışırken bir yandan kavurucu sıcaklarla bir yandan da tarla fareleri ile mücadele ediyorlar.Ödemiş ilçesinde bağlı Kaymakçı mahallesinde, üreticilerin patates toplama çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hem Farelerle, Hemde Sıcak Havayla Mücadele Ediyorlar
İzmir’in Ödemiş ilçesindeki patates üreticileri, tarlada çalışırken bir yandan kavurucu sıcaklarla bir yandan da tarla fareleri ile mücadele ediyorlar.
Ödemiş ilçesinde bağlı Kaymakçı mahallesinde, üreticilerin patates toplama çalışmaları devam ediyor. Bölgede termometreler 40 dereceyi aşarken, üreticiler kavurucu sıcak altında patates hasadı yapıyor. Üreticinin bin bir emekle ektiği, hasadına da yakıcı güneş altında alın terini kattığı patateslere, bir de tarla fareleri ortakçı çıkıyor. Bitki kökleri ile beslenen tarla fareleri, adeta üreticilerin kanın emiyor. Üreticileri canından bezdiren tarla fareleri, rekolteyi etkiliyor, kaliteyi düşürüyor. Günlük yevmiye ile tarlada patates toplayan Resmiye Altın, patatesin bu yıl tarlada kaldığını belirterek, belediyelerin üreticileri desteklemesinin sevindirici olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.