Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Helikopter kazasındaki şüpheler boş çıktı

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında 5 Temmuz’da düşen helikopterle ilgili ortaya atılan iddialar ve şüphelere ilişkin, “Müşterek kaza raporu, dinlediğimiz tanık beyanları, olay yerinden elde...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında 5 Temmuz’da düşen helikopterle ilgili ortaya atılan iddialar ve şüphelere ilişkin, “Müşterek kaza raporu, dinlediğimiz tanık beyanları, olay yerinden elde ettiğimiz görüntüler, helikopterin içerisinden elde ettiğimiz görüntüler bu konudaki şüphelerimizin boş olduğunu ortaya çıkardı” dedi.
Giresun Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya gelen Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, daha evvel görev yaptığı yerlerde olduğu gibi basınla iş birliği içinde olmaya çalıştığını belirtti. “Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir” diyen Kaya, “Demokrasi kendi içerisinde sınırsız özgürlük diye bir kavramı kabul etmediği için basının da özgürlük alanının da ilkelerinde olması gerektiğini ve özgürlük alanının sınırlı olması gerektiğini düşünüyorum. Basın elbette kişilerin masumiyet kaidesi veya kendini savunma hakkının ihlali niteliğinde asla yayın yapmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Art niyetli kişilerin basın mensubu gibi gözüküp devlete ve millete saldırdığını ifade eden Kaya, şöyle devam etti:
“Maalesef bugün eline bir kalem alan basın mensubu oluyor, fotoğraf makinesi alan basın mensubu oluyor ve bunun arkasına sığınmak suretiyle art niyetini basın camiasının mensubuyum diye kullanıyor. Aslında fikri, zikri basın mensubu olmak değil, bir şekilde bir fotoğraf makinesi, kalem ve boynuna astığı kartla basın mensubuyum diye devlete, millete saldırıyor. İşte basın camiasının bu insanları kendisi içerisinde elemesi lazım. Dolayısıyla bugün Giresun’da mahalli medya ile ilişkilerimizin iyi olması sebebi bu insanların ilkeli davranması, gerçek habercilik yapıyor olması, teyit etmeden herhangi bir şekilde duyduklarıyla iş yapmamaları, bu nedenle ikili ve iyi ilişkilerimizin devam edeceğini düşünüyorum.”
“Helikopter kazasıyla ilgili şüpheler boş çıktı”
7 kişinin şehit olduğu, 8 kişinin de yaralandığı helikopter kazasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini anımsatan Kaya, “İçerisinde eski bölge komutanı Mustafa Doğru’nun da olduğu helikopter, 5 Temmuz tarihinde Alucra ilçesi Tohumluk köyü yakınlarında düştü. Biz olayı her yönüyle soruşturma durumundaydık, zira kafalarda bir soru işareti olabilir miydi? Yani söz konusu helikopterin düşmesi terör örgütleriyle bir bağlantısı olabilir mi? PKK terör örgütü veya diğer sol örgütler ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün söz konusu helikopterin düşürülmesinde bir payı olabilir miydi şeklinde bir değerlendirme yapmak durumundayız. Çünkü biz soruşturma makamları olarak bu helikopterin düşmesine şüpheli bir olay gözüyle baktık. Fakat şuana kadar yaptığımız incelemelerde, ki bu netleşince bunu kamuoyuyla da paylaşırız, herhangi bir şekilde bu helikopter dış bir etkenle düştüğü tespiti bulunamadı. Zira müşterek kaza raporu, dinlediğimiz tanık beyanları, olay yerinden elde ettiğimiz görüntüler, helikopterin içerisinden elde etiğimiz görüntüler bu konudaki şüphelerimizin boş olduğunu ortaya çıkardı. Ancak alamadığımız ifadeler var, henüz kişilerin tedavisi devam ettiği için ulaşamadığımız ifadeler var. O ifadeleri de temin ettiğimiz zaman bunu bir kararla kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.
Kazada eşi ve kızını kaybeden eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.