Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekimlerden İstanbul Tabip Odası Başkanı Erez’e istifa çağrısı

İstanbul’da görev yapan bir grup hekim, bir röportajda teröristbaşı Öcalan ile ilgili “Kürt halkının temsilcisi Apo’dur. Barışa inanıyorsak bir an önce masa başına oturmalıyız” şeklinde demeç verdiğini iddia ettikleri İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da görev yapan bir grup hekim, bir röportajda teröristbaşı Öcalan ile ilgili “Kürt halkının temsilcisi Apo’dur. Barışa inanıyorsak bir an önce masa başına oturmalıyız” şeklinde demeç verdiğini iddia ettikleri İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’i istifaya davet etti.
İstanbul’da görev yapan bir grup hekim, Fatih’teki İstanbul Tabip Odası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasıyla İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez istifaya davet edildi. Erez’in geçmişteki bir takım açıklamalarına dikkat çeken hekimler, Erez’in son olarak yaptığı bir açıklamada , “Kürt halkının temsilcisi Apo’dur. Barışa inanıyorsak bir an önce masa başına oturmalıyız” şeklindeki ifadelerinin kabul edilemez olduğunu ve tabipleri temsil eden bir açıklama olmadığını belirttiler.
12 hekim adına Doç. Dr. E. İrfan Gökçay’ın okuduğu basın açıklamasında, “Uzun süredir Güneydoğu’da yürütülen güvenlik harekatları sonucunda İstanbul Tabip Odası’nın barışı çağrıştıran çeşitli açıklamaları olmuştur. Bu açıklamaların hepsi alt alta koyulduğunda Selçuk Erez’in barış için Kürt siyasi iradesinin taleplerine teslim olmamızı vaaz eden çağrıları olduğunu görüyoruz. Biz hekimler olarak bu çağrıları kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Açıklama ve eylemlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleriyle ilgili hiçbir kaygı duymadığını üzülerek görüyoruz ve kendisini İstanbul Tabip Odası Başkanlığı’ndan istifaya davet ediyoruz. Çözüm ve barış masallarıyla hekimleri yanıltan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleriyle ilgili hiçbir kaygı duymadığını üzülerek saptadığımız Selçuk Erez’in verdiği demeçle bardağı taşırdığını görüyor ve hekimler olarak artık bu yükü daha fazla taşıyamayacağımızı belirterek İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in derhal istifasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.