Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedefleri bu kez İnegöl’de buldular

Harita kullanarak hedef bulma yarışması oryantiring İl Şampiyonası, Türkiye’de ilk kez bir ilçede düzenlendi. İnegöl’de yapılan ve İnegöl Belediyespor’un sporcularının da katıldığı yön bulma yarışmasında, 250 sporcu İnegöl sokaklarında hedefleri bulmaya çalıştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Harita kullanarak hedef bulma yarışması oryantiring İl Şampiyonası, Türkiye’de ilk kez bir ilçede düzenlendi. İnegöl’de yapılan ve İnegöl Belediyespor’un sporcularının da katıldığı yön bulma yarışmasında, 250 sporcu İnegöl sokaklarında hedefleri bulmaya çalıştı.

Harita kullanarak hedef bulma yarışması oryantiring Bursa İl Şampiyonası, Pazar günü İnegöl Belediyesi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile İnegöl’de gerçekleştirildi. 3. Kademe Bursa Oryantiring İl Şampiyonasına aralarında İnegöl Belediyespor sporcularının da yer aldığı 250 sporcu katıldı. 16 kategoride gerçekleşen yarışmada sporcular İnegöl sokaklarında daha önceden belirlenen harita üzerinde hedefleri bularak görevlerini tamamlamak için mücadele etti.

İnegöl Belediyesi sporun ve sporcunun yanında

Pazar sabahı 10.00’da İshakpaşa Camisi yanından başlayan yarışmada sporcular ellerindeki haritalar üzerinden yönlerini bularak İnegöl’ün farklı cadde ve sokaklarındaki hedeflere ulaşıp görevlerini tamamlamaya çalıştı. Müsabakanın başlangıcında İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile İnegöl Gençlik Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel’de sporcuları yalnız bırakmadı. Yarışma başlangıcında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl’de ilk defa Bursa Oryantiring Kulüpler İl Şampiyonasını gerçekleştirdiklerini ifade ederek “İlçe Spor Müdürümüzle birlikte buradan yarışmanın startını veriyoruz. İnegöl Belediyesi her zaman sporun ve sporcunun yanında. DOSTUM ile birlikte de sporumuz büyük bir ivme kazandı. Oryantiring sporunu da yaklaşık 2 ay önce Belediyespor bünyesinde faaliyetlerine başladı. Bugün de bu kapsamda Bursa Kulüpler İl Şampiyonasını ilçemizde düzenliyoruz. Yaklaşık 250 sporcumuz katılıyor” dedi.

İlk kez bir ilçede yapıldı

Gençlik Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel de Türkiye’de ilk defa böyle bir şampiyonanın ilçede gerçekleştirildiğini vurgulayarak “İnegöl Gençlik Spor Müdürlüğü olarak Bursa Oryantiring Kulüpler İl Şampiyonasının İnegöl’de yapılması için girişimlerde bulunduk. Türkiye’de ilk defa böyle bir ilçede bu şampiyona düzenleniyor. Normalde il merkezlerinde olan bir yarışma bu. İnegöl Belediyesi özellikle de DOSTUM projesi kapsamında ortaklaşa düzenlediğimiz bir yarışma. 16 kategoride yaklaşık 250 sporcu var. Bu 250 sporcu yarışmaya ferdi olarak katılıyor. 3-4 saat içerisinde yarışma tamamlanmış olacak” diye konuştu.

30 merkezi bulup görevi tamamlıyorlar

Oryantiring sporu hakkında da bilgi veren Yücel, “Oryantiring sporunu ilk defa duyanlar olacaktır. Farklı bir spor. Hem strateji hem de hız gerektiren bir spor. Bu bölgenin haritası çıkarılıyor. Haritalar sporcuların elinde oluyor ve bu haritalarda her sporcu için 30 tane merkez var. Sporcular bu merkezleri bulup görevlerini tamamladıktan sonra tekrar başlangıç yerine dönmüş olacaklar. Böyle bir yarışma. İnşallah yaygın hale getirilir ve İnegöl’de daha büyük şampiyonalar düzenlenir. Bölge ve Türkiye şampiyonalarını İnegöl’e alabiliriz bu durumda. Önemli olan haritayı çizdirmekti. Dolayısıyla ben İnegöl Belediyesi’ne bu spor dalına verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Ödül töreni yapıldı

Açıklamaların ardından yarışmanın startı verildi. İnegöl’ün Cadde ve sokaklarında geniş bir alana yayılan 30 merkeze ulaşan sporcular, görevleri tamamladıktan sonra yeniden başlangıç noktasına dönerek müsabakayı tamamladı. Yaklaşık 4 saat süren yarışma sonucunda oyuncuların finale ulaşmasının ardından Sani Konukoğlu Konferans Salonunda ödül töreni gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.