Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li vekiller gelmedi, protestocu grup dağıldı

Diyarbakır’da, belediyelere atanan kayyumları protesto etmek için basın açıklaması düzenlemek isteyen gruba, polis yasak nedeniyle izin vermedi. Bir süre HDP’li milletvekillerinin gelmesini bekleyen grup, daha sonra dağıldı.HDP Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, belediyelere atanan kayyumları protesto etmek için basın açıklaması düzenlemek isteyen gruba, polis yasak nedeniyle izin vermedi. Bir süre HDP’li milletvekillerinin gelmesini bekleyen grup, daha sonra dağıldı.
HDP Diyarbakır Sur ilçe binası önünde toplanan bir grup, burada kayyum atamalarını protesto etmek için basın açıklaması düzenlemek istedi. Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yapılan toplantının ve düzenlenmek istenen basın açıklamasının valiliğin aldığı yasağa aykırı olması nedeni ile buna izin vermeyeceklerini söyledi. Toplanan grup adına polisle görüşen bir katılımcı, milletvekillerinin gelmesini beklediklerini kaydederek parkta oturacaklarını söyledi. Bunun üzerine beklemeye geçen grup, vekillerin gelmemesi üzerine basın açıklaması düzenleyip dağılmak istedi.
Açıklamanın yapıldığı sırada güvenlik güçleri uyarı anonsu yaparak açıklamanın yasağa aykırı olduğunu belirtti. Grup, kısa bir açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.