Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Vekili Zorlayan Soru

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Antalya’da katıldığı bir programda “Öz yönetim nedir?” sorusu üzerine, “Benim buna perspektifim vakıf değil” dedi.HDP Antalya il örgütü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Antalya’da katıldığı bir programda “Öz yönetim nedir?” sorusu üzerine, “Benim buna perspektifim vakıf değil” dedi.
HDP Antalya il örgütü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kadınlar meclisine HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu katıldı. HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik ve HDP’li yaklaşık 50 kadının katıldığı toplantıda Milletvekili Kerestecioğlu kadınlara Türkiye’de kadın olmayı anlattı.
Kadınların Türkiye şartlarında bugünlerde daha etkin olduğunu belirten Kerestecioğlu, özellikle kadınlar günü öncesinde kadınların tüm engelleme girişimlerine rağmen sokaklara çıktığını ve halay çektiğini söyledi. Kadınların özgür olması gerektiğini ve kadınların kendi yaşam alanlarıyla kendilerinin karar vermesi gerektiğini de belirten Kerestecioğlu, “Yaşam alanlarınızda çocuk parkı, okul ya da neye ihtiyacınız varsa ona sizin karar vermeniz lazım. Artvin’de, Cizre’de, Sur’da aynı zamanda Silopi’de buna karar verecek olanlar orada yaşayanlardır” dedi.
Dünyanın her yerinde barışın masada ve müzakere yapılarak gerçekleştirildiğini söyleyen Kerestecioğlu, yerinden yönetimin gerekli olduğunu ve atanmışlar yerine seçilmişlerin daha etkin olması gerektiğini belirtti.
ÖZ YÖNETİME CEVAP VEREMEDİ
Milletvekili Kerestecioğlu konuşmasının ardından toplantıya katılan kadınların sorularını yanıtladı. Bir kadının öz yönetimin ne olduğunu sorması üzerine Kerestecioğlu, HDP’nin parti olarak savunduğu öz yönetim düşüncesini kapsayan soruyu tam olarak yanıtlayamadı. Öz yönetim konusuna vakıf olmadığını belirten Kerestecioğlu, “Öz yönetim aslında belli bir zamandır tartışılan bir şey. Bu anlamda bende size derinlemesine bilgiler veremeyeceğim ve geniş örnekler anlatamayacağım. Benimde buna perspektifim vakıf değil” dedi.
“FEMİNİST BİR MİLLETVEKİLİYİM”
Bir başka kadının TBMM’de kadın milletvekilleri ile nasıl bir ilişki içerisinde olduklarıyla ilgili sorusuna Kerestecioğlu, meclisin erkek egemen bir yer olduğu şeklinde yanıt verdi. Kerestecioğlu feminist olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:
“TBMM erkek egemen bir yer. O kavgalarda da görülüyor. Ben kavgacı olmayan bir insan gibi görünürüm ama hakimlerle çok kavga etmişliğim vardır. O tarz başka bir tarz. Zaman zaman mecliste bu durumu kadınlarda da görmek beni rahatsız ediyor. Bazı kadın milletvekilleri ön sıralarda oturup sırf laf atmak için konuşuyorlar. Ben onların kürsüden konuşmalarını istiyorum ancak sanırım fırsatta verilmiyor. Mecliste bir kadın grubu kurduk. Tüm partilerden kadınlarla bir araya gelmek istedik. Kadınlara yönelik ayrımcı şeyleri temizlemek istedik ancak daha CHP’li kadınlarla bile bir araya gelemedik. Sanki farklı partilerden kadınlar bir araya gelemez gibi bir durum var. Ben feminist bir milletvekiliyim. İnsan hakları aktivistiyim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.