Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Baluken hakkında soruşturma sürüyor

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, tutuklanan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken hakkındaki soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, tutuklanan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken hakkındaki soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Bektaş, “Hali hazırda HDP Diyarbakır Milletvekili olup 24. dönem BDP Bingöl Milletvekilliği görevini ifa eden İdris Baluken’in, TBMM’ce yasama dokunulmazlığının kaldırılması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın hazırlık kaydında bulunan soruşturma dosyaları ile ilgili olarak savunmasının alınması için çağrı kağıdı gönderildiği, gönderilen çağrı kağıdının usulüne uygun olarak tebliğine rağmen şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza gelmediği, şüpheli hakkında yürütülen hazırlık soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı verildiği, Ankara ilinde gözaltına alınan şüpheli İdris Baluken’in Cumhuriyet Başsavcılığımıza itikalinin sağlandığı, 04/11/2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle Bingöl Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildiği, Bingöl Sulh Ceza Hakimliği’nin 04.11.2016 tarihli kararıyla şüphelinin ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Terör örgütü propagandası yapma’, ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma’, ‘Kanuna Aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlarından tutuklanmasına, karar verilmiştir. Şüpheli hakkında soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.