Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’den Nevruz Açıklaması

Bingöl Valiliği’nin kararıyla yasaklanan Nevruz etkinliklerine yönelik basın açıklaması yapan HDP milletvekilleri, etkinliklerin yasaklanamayacağını belirterek, karara tepki gösterdi.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı,...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl Valiliği’nin kararıyla yasaklanan Nevruz etkinliklerine yönelik basın açıklaması yapan HDP milletvekilleri, etkinliklerin yasaklanamayacağını belirterek, karara tepki gösterdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın katılımıyla basın açıklaması yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Genç Caddesi üzerinde Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar yürüyüş yapan grup, yasağı protesto etti.
HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Hişyar Özsoy’un açıklamalarının ardından konuşan Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, “Birileri bu yanlış hesaptan bir an önce vazgeçsin. Nevruz’u yasaklayacaklarına, Nevruz’u halkların kucaklaşacakları bir bayrama çevirmenin gayreti içerisinde olsunlar diyoruz” dedi.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından parti binası önüne kadar yürüyerek, dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.