Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu’dan ’Nevruz’ Yasağıyla İlgili Açıklama

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, Bakırköy’de Nevruz kutlamaları yapmak istediklerini fakat, valilik tarafından İstanbul’da hiçbir ilçede Nevruz kutlamalarına izin verilmediğini söyledi.HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, Bakırköy’de Nevruz kutlamaları yapmak istediklerini fakat, valilik tarafından İstanbul’da hiçbir ilçede Nevruz kutlamalarına izin verilmediğini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve bir grup partili, Şirinevler’de bulunan HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda bir araya geldi. HDP ilçe binası çevresinde polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Nevruz kutlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, İstanbul Valiliği tarafından hiçbir ilçede Nevruz kutlamalarına müsaade edilmediğini belirterek, "Bildiğiniz gibi Nevruz Haftası Türkiye’nin birçok ilinde son bir haftadır Nevruz kutlamaları var. Ancak birçok yerde olduğu gibi İstanbul’da da Valilik Nevruz’u yasakladı. Hiçbir yer hiçbir tarih gözetmeksizin tümden bir yasaklamaya gitti. Biz önce ilçelerimize çağrıda bulunduk. O zaman her ilçe bulunduğu alanda kendi Nevruz’unu kutlar dedik. Fakat daha sonra emniyetin ’ilçelerde de kutlayamazsınız’ yönlü ilgilendirmesi olunca tekrar Bakırköy alanı halkın istemi vardı. Orada bugün bir Nevruz olacaktı. Ancak bugün itibariyle İstanbul’un bütün ilçelerinde çok ciddi bir kuşatma ve engelleme ile karşı karşıyayız. Hiçbir yerde kitlelerin toplanılmasına müsaade edilmiyor. İlçelerimizde araçların kalkması engelleniyor. İlçe binalarımızın giriş ve çıkışları tümden kapatılmış durumda. Dolayısıyla fiilen Nevruz yaptırtmamak biçiminde bir uygulama devam etmektedir" şeklinde konuştu.
HDP’li Filiz Kerestecioğlu ise, "İstanbul bütün milletlerin bir arada yaşadığı kozmopolit bir şehirdir. Burada isterdik ki barışa çağrı olsun. İstanbul Nevruz’u buna vesile olsun. Hala da bunu diliyoruz. Yine de şu anda kalbimizden, gönlümüzden bütün halkımızın Nevruz’unu kutluyorum ve İstanbul’da ölenlere de rahmet diliyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.