Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazırladıkları videolarla engellilere umut oluyorlar

Hatay’da kendi imkanları ile bir araya gelerek “Engelsiz Birgün” adlı proje hazırlayan grup engellilerin umudu oluyor.Bir grup gencin bir araya gelerek Hatay’da birçok engellinin hayalini gerçekleştirmek için hazırladıkları videolar milyonlar...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da kendi imkanları ile bir araya gelerek “Engelsiz Birgün” adlı proje hazırlayan grup engellilerin umudu oluyor.
Bir grup gencin bir araya gelerek Hatay’da birçok engellinin hayalini gerçekleştirmek için hazırladıkları videolar milyonlar tarafından izleniyor. 6 yıl önce ’Sarı Mikrofon’ adı altında sokak röportajları yaparak milyonlara ulaşan grup daha sonra “Engelsiz Birgün” projesini hayata geçirerek engellilerin hayallerinin gerçekleşmesi için çaba harcamaya başladı ve videolar hazırlayarak milyonlar ile engelliler arasında köprü kurdu.
Çektikleri videolar ile milyonlara ulaşan Sarı Mikrofon Yöneticisi Özkan Bozkurt, yaptığı açıklamada, amaçlarının engellilerin çektikleri sıkıntıların yanında onların hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Özkan, "6 yıl önce Sarı Mikrofon adıyla sokak röportajları yaparak insanlara ulaştık. ’Bu gücü neden engelliler için kullanmıyoruz’ diye kendimize sorarak ’Engelsiz Birgün’ projesini hayata geçirdik ve birçok engelli kardeşimizin hayallerini insanların yardımı ile gerçekleştirdik. Bugün hayallerini gerçekleştirdiğimiz 11’inci engellimiz, yüzde 98 engelli kardeşimiz Fatih, 14 yaşında kas erimesi hastalığına yakalanmış ve yürüyemiyor. Evden çıkamayan kardeşimiz bizden televizyon ve bilgisayar istedi. Biz de video yapıp kendi sayfamızda paylaştık. Videomuz yaklaşık 4 milyon kişi tarafından izlendi, 38 bin kişi tarafından paylaşıldı. Sonuçta biz arkadaşımızın isteğini gerçekleştirdik. Bizim için önemli olan da budur" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.