Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazar Baba Dağı’na Türk Bayrağı Dikip İstiklal Marşı Okudular

Elazığ’da bulunan 2 bin 347 metre yüksekliğindeki Hazar Baba Dağı’na düzenlenen yürüyüşte zirveye ulaşanlar Tük bayrağı dikip İstiklal Marşı’nı okudu.Elazığ’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, ‘Hazar Baba Dağ...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da bulunan 2 bin 347 metre yüksekliğindeki Hazar Baba Dağı’na düzenlenen yürüyüşte zirveye ulaşanlar Tük bayrağı dikip İstiklal Marşı’nı okudu.
Elazığ’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, ‘Hazar Baba Dağ Doğa Yürüyüşü’ yapıldı. Elazığ’ın Sivrice ilçesi Hazar Baba Dağı’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Fırat Üniversitesi’nden akademik personel ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hazar Baba Kayak Tesisleri’nden başlayan yürüyüş 2 bin 347 metre yüksekliğindeki Hazar Baba Dağı’nın zirvesinde sona erdi. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar zorluk çektiği için yürüyüşü tamamlayamadan geri dönmek zorunda kaldı. Yürüyüşü zirvede tamamlayan katılımcılar beraber İstiklal Marşı okuyarak Hazar Baba Dağı’nın zirvesine Türk Bayrağı dikti.
Hazar Baba’nın 4 mevsim turizm yapılabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "Önünde dünya güzeli bir Hazar Gölü var. Burası oksijeni bol ve insanların hareket alanlarına müsait bir saha. Ayrıca Hazar Baba Dağı efsaneleriyle de ünlü. Bütün bu güzellikleri insanlarımızla paylaşmak ve bir spor anlayışı içerisinde bir araya geldik" dedi.
Hazar Baba Dağı doğa yürüyüşünü zirvede tamamlayan Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, "Yaklaşık 2.5 kilometre dik bir zeminden yürüyerek dağın zirvesine çıktık. Hafta içerisinde hava şartları kötüydü ama bugüne hava şartları çok güzel. Burada bir yandan Keban Barajı’nı diğer yandan Hazar Gölü’nü görebiliyoruz. Hazar Baba Dağı’nın en büyük özelliği de budur" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.