Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvansever Öğrencilerden Anlamlı Proje

Karabük Üniversitesi öğrencileri, yaralı sokak kedilerinin tedavileri için kampüste yuva kurdu. Öğrenciler ayrıca ‘Kediversite’ adını verdikleri yuvadaki kedilerin yiyecek ihtiyaçlarını da kendileri karşılıyor.Karabük Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük Üniversitesi öğrencileri, yaralı sokak kedilerinin tedavileri için kampüste yuva kurdu. Öğrenciler ayrıca ‘Kediversite’ adını verdikleri yuvadaki kedilerin yiyecek ihtiyaçlarını da kendileri karşılıyor.
Karabük Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü üyeleri, Rektörlüğün de desteği ile yaralı sokak kedilerinin tedavileri için etrafını tel örgülerle çevirdikleri Demir Çelik kampüsündeki. 300 metre karelik bir alana yuva kurdu. Doğal ve ev ortamındaki yuvaya ‘Kediversite’ adını veren öğrencilere üniversite yönetimi de büyük destek veriyor. Kedilerin yiyecek ihtiyaçlarının giderini öğrenciler harçlıklarından karşılarken, sağlık giderlerini ise Safranbolu Belediyesi karşılıyor.
Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar, hayvan bakım evlerinde daha çok sokak köpeklerinin olduğunu ve bunların bakımlarının yapıldığını ve kediler için bunun pek mümkün olmadığını söyledi.
Çevrede çok fazla sayıda kedi olduğunu belirten Tekvar, “Geçici heveslerle alınan kediler sokağa terk ediliyor. Bir parça da olsun bunun önüne geçebilmek için daha çok araçların çarpması sonucu sakatlanan ve hastalanan kedilerin tedavilerini, bakımlarını sağlayabilmek bu vesile ile de hem öğrenciler hem de vatandaşlara bilgi aktarabilmek, onları bilinçlendirebilmek farkındalık oluşturabilmek adına böyle bir proje başladı. Yaralı kedileri önce Safranbolu Hayvan Barınağına götürüyoruz. Burada görevli veterinerlerin kontrollerinden sonra aldığımız kedileri burada geçici bakımlarını sağlıyoruz. Kedileri daha sonra sahiplendiriyoruz. Kedilerin mama ve suları öğrencilerim tarafından her gün veriliyor. Yiyecek ihtiyaçlarını kendi cebimizden karşılıyoruz. Geçici hevesle alınan hayvanlar bakamıyoruz diye sokağa atılıyor veya Belediye Hayvan barınağına veriliyor. Şimdi burası duyulmaya başladı. Biz bu kediye bakamıyoruz gelin siz bakın demenin sonu yok. Ne bizim ne de öğrencilerimin ekonomisi buna yeterli değil. Öğrencilerim ödev, ders, vize, sınav demeden buraya gelerek hayvanların bakımını yapıyor. Bu çok büyük bir sorumluluk, yükümlülüğü çok fazla. Dolayısıyla insanların geçici hevesle alıp biz buna bakamıyormuşuz meğer deyip buraya sağlıklı hayvan bırakmasın” dedi.
Karabük Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğrencisi 4’üncü sınıf öğrencisi Atiye Nur Ataç ise sakat kedilere umut olmak, hayatlarına katkıda bulunmak için ‘Kediversite’yi kurduklarını ve bununda Üniversite’nin içinde kurulmuş Türkiye’de ilk olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.