Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanların 44 Derecede Dondurma Keyfi

İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinleri, 44 derecelik rekor sıcaklardan korunmak için sudan çıkmıyor. Hayvanlar, sıcak günlerde içinde meyve olan özel dondurmalarla serinliyor.Son günlerde yükselen sıcaklık değerleri insanları olduğu kadar hayvanları...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinleri, 44 derecelik rekor sıcaklardan korunmak için sudan çıkmıyor. Hayvanlar, sıcak günlerde içinde meyve olan özel dondurmalarla serinliyor.
Son günlerde yükselen sıcaklık değerleri insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Termometrelerin 44 dereceyi göstermesiyle harekete geçen park yetkilileri, geçtiğimiz yıllarda da uygulanan dondurulmuş yiyecek yöntemine başvurdu. Sıcak hava nedeniyle iştahları kapanan hayvanların beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan yiyecekler, buz kalıplarının içerisinde donduruldu. Bu buz gibi menüyü iştahla yiyen park sakinleri, hem serinledi hem de karınlarını doyurdu.
İzmirlilerin çok sevdiği filler Begümcan, Deniz ve İzmir dondurulmuş yiyecekleri hortumuyla kavrayarak afiyetle yedi. Fil ailesinin yanı sıra halka kuyruklu lemurlar, sırtlanlar ve boz ayılar da buzlu gıdalarla serinledi.
“SICAKLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR”
İzmir Doğal Yaşam Parkı Biyoloğu Serkan Eğrilmez, sıcaktan bunalan park sakinlerinin, dondurulmuş yiyeceklerin yanı sıra barınaklarındaki havuzlara girerek de serinlediklerini söyledi. Eğrilmez, “Hayvanlara doğal koşullar sağladık. Bu kadar sıcaklar onları da olumsuz etkiliyor. Bazen fıskiyelerle onları ferahlatıyoruz, bazen de bugün olduğu gibi dondurma kalıpları hazırlıyoruz. Barınaklarında hoşça vakit geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.