Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanları koruma günü etkinliğinde yavru şempanzeye yoğun ilgil

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Gaziantep hayvanat bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, yavru şempanze yoğun ilgi gördü.4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, minik öğrencilere...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Gaziantep hayvanat bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, yavru şempanze yoğun ilgi gördü.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, minik öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için hayvanat bahçesinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte, 9 aylık yavru şempanze ilgi odağı oldu. Yavru şempanzeyi sevmek için öğrenciler sıraya girdi. Ancak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavru Şempanzeyi bir an olsun kucağından düşürmedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin, canımız bu bizim diyerek 9 aylık şempanzeye Can ismini koydu.
Hayvanı seven insana zarar vermez diyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bizler çiçekleri, böcekleri hayvanları koruyorken, sınırımızın ötesinde bebeklerin bombalandığını söyledi.
“Biz hayvanları korurken sınırın öbür tarafında bebekler ölüyor”
Hayvanat bahçemizin Türkiye’nin en iyisi olduğunu belirten Şahin, “ Şu anda bu gördüğünüz mekan, Avrupa’nın en iyilerinden Türkiye’nin de en iyisi hayvanat bahçemizdir. Burayı her şeyi ve herkesi sevmek üzerine inşa ettiğimiz bir alanımızdır. Biz bütün canlıları seviyoruz. Şu anda Türkiye’nin en çok ziyaretçisi olan hayvanat bahçesiyiz. 2 milyon 850 bin ziyaretçisi olan bir hayvanat bahçesindeyiz. Yalnızca kurban bayramında 76 bin kişi burayı ziyaret etti. Burada büyük bir sevgi var. Şimdi biz bu etkinliği çocuklarımıza hayvan sevgisini arttırmak için yaptık. Çünkü her şey sevgi ile başlıyor. Bizde geldiğimiz andan itibaren, buraya ciddi yatırım yaptık. Şehrin her tarafındaki hayvanlar için beslenme noktaları yaptık. Hayvan sevenlerle birlikte çalışıyoruz. Şehrimizdeki bütün hayvanları korumak için gayret ediyoruz. Dolayısıyla 4 Ekimi çok önemli buluyoruz. Biz çiçeği, böceği, hayvanları korurken sınırımızın öbür tarafında bebekler ölüyor. Binlerce bebek bombalar altında kalıyor. Binlerce insan şehit ve gazi oluyor. Dolayısıyla her şey sevgi ile başlıyor, hayvanları seversen insana zarar vermezsin” diye konuştu.
Şahin daha sonra hayvanat bahçesindeki köpeklerle ilgilendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.