Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanlara Kötü Davrananlara Rekor Para Cezası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 2015 yılında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında il genelinde dokuz kişiye toplamda 67 bin 781 lira para cezası uygulandığını, bir kişinin sahip olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 2015 yılında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında il genelinde dokuz kişiye toplamda 67 bin 781 lira para cezası uygulandığını, bir kişinin sahip olduğu hayvanın bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği gerekçesiyle hayvan bulundurulmasına yasak getirildiğini söyledi.
Geçen günlerde Samsun’da pitbull cinsi köpeğine başka köpekleri ve kedileri öldürttüğü vahşet fotoğraflarını paylaşan 18 yaşındaki genç kız G.S.’ye Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü tarafından 12 bin 547 lira idari para cezası kesilmiş ve bir daha hayvan bulundurması yasaklanmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, son zamanlarda artan hayvana yönelik şiddet haberlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Samsun’da hayvanlara kötü davranan insanlara uygulanan cezalar hakkında bilgiler veren Kılınçer, 2015 yılındaki denetlemeler sonucunda 9 kişiye idari para cezası verildiğini, bir kişiye de sahip olduğu hayvanının bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği gerekçesiyle hayvan bulundurmasının yasaklandığını söyledi.
HAYVANLARA KÖTÜ DAVRANAN 9 KİŞİYE 67 BİN 781 LİRA PARA CEZASI
2015 yılında Samsun’da 9 kişiye idari para cezası uyguladıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında il genelinde petshoplar, geçici bakımevleri, hayvanat bahçesi denetimleri yapılmakta, ayrıca gelen şikayetler titizlikle değerlendirilerek kanuna aykırılıklar tespit edildiği takdirde idari para cezası uygulanmaktadır. Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde çeşitli denetimlerde dokuz kişiye toplamda 67 bin 781 lira para cezası uygulanmış, bir kişinin sahip olduğu hayvanın bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği gerekçesiyle hayvan bulundurulmasına yasak getirilmiştir. Yapılan çalışmalarda Samsun Şube Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri ile koordineli çalışarak, ilimiz genelinde sahipli, sahipsiz ve yaban hayvanlarının haklarının korunması ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla özveri ile çalışmaya, bu konuda yapılan faaliyet ve başarılı işlerin artarak sürdürülmesi için destek vermeye devam ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.