Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan Koruma Günü’nde sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Türkiye’nin en kapsamlı hayvan bakımevi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Beylikdüzü’nde açıldı. 5 Yıldızlı otel konforunda hazırlanan merkezde, bine yakın sokak hayvanı kalıyor.Beylikdüzü Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en kapsamlı hayvan bakımevi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Beylikdüzü’nde açıldı. 5 Yıldızlı otel konforunda hazırlanan merkezde, bine yakın sokak hayvanı kalıyor.
Beylikdüzü Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam hakkını korumaya ve iyileştirmeye yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Türkiye’nin en fonksiyonlu hayvan bakımevini hizmete açtı. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde açılışı gerçekleştirilen merkezde binin üzerinde sokak hayvanı bulunuyor. Merkezde röntgenden ameliyathaneye donanımlı bir hastane ortamının yanı sıra kedi bakım ünitesi ve felçli hayvan bakım üniteleri de hizmet veriyor.
Merkez 14 dönümlük arazi üzerine kuruldu
14 dönümlük bir alana konumlandırılan Merkezde, röntgen, kan sayım cihazı, biyokimya analizatörü, kedi ve köpek ameliyathanesi, küçük hayvanlar tedavi ünitesi ve yoğun bakım ünitesi gibi donanımlı bir hastane ortamı kuruldu. Hayvanlara ise günde 4 buçuk ton yemek hazırlanıyor.
"Barınakta aileler çocuklarıyla eğitimlere katılabilecek"
“Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakım Evi açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Çok sevinçliyiz , bugün burada iş birliğini son aşaması diyebiliriz. Bura için bir barınak cümlesi var ama bu bizi çok mutlu etmiyor. Burası tek başına bir barınakla ifade edilebilecek bir yer değil. Ameliyathane, rehabilitasyon merkezi, geçici barınak, hayvan edindirme sahası, çocukların ve ailelerin bu sürece katılarak eğitim elde ettiği bir yer. Çok fonksiyonel bir yer. 14 bin metrekare yakın. Hijyenik, pırıl, pırıl, çalışanları sadece bizim çalışanımız değil aynı zamanda gönüllü insanlar. Gördüğünüz çocuklardan en tecrübeli insanlara varıncaya kadar“ dedi.
Merkezde 3 ton üzerinde yiyecek hazırlanıyor
Merkezde gün 3 ton üzerinde yiyecek hazırlandığını söyleyen Başkan İmamoğlu,”Bunların tamamı bağışlarla oluyor. Kimi zaman telefon geliyor, Şekerpınar’dan sosis almaya gidiyorlar. Kimi zaman telefon geliyor, Bandırma’dan tavuk kemiği almaya gidiyorlar. Sadece bine yakın kapasitesi olan barınak değil sokaktaki hayvanlarımıza yemek dağıtıyoruz. Böyle çok teferruatlı bir alanımız var aslında. Hayvanları iyileştiriyoruz, diyalog kurduruyoruz, sahiplendiriyoruz. Yuvasından ettiğimiz canlılardan bu kentleşmenin olduğu İstanbul’da özür diliyoruz. Hayvan sevgisini daim kılmak adına bizim hemen barınağımızın yanında bir parkımız var. Bunun ben kutsal anlamda da mesajını vermek adına önemsiyorum. O parkımızın ismini de Hazreti Peygamberimizin Müezza diye bir kedisi varmış onun adını vermek istiyoruz” dedi.
“Hayvanlara zarar veren insanlar neden bu dünyada yaşıyorlar ki”
Hayvanlarını çok sevdiğini söyleyen Hiranur Karaca, ”Hayvanları sevmek için bu etkinliğe katıldım. Hayvanlara zarar veren insanlar neden bu dünyadayaşıyorlar ki. Onlara hiç gerek bile yok. Ben de hayvanları korumak istiyorum ama annem izin vermiyor. Onlara yemek vermek istiyorum, su vermek istiyorum, süt vermek istiyorum kedilere, mama vermek istiyorum. Her şeyi vermek istiyorum , bütün hayvanlara bütün yemekleri vermek istiyorum ama annem izin vermiyor” dedi
Hayvanları korumak istediğini belirten Zeynep kala isimli öğrenci ise,” Evime hayvan almak istiyorum. Onları çok seviyorum. Bugün hayvanları sevmek için buraya geldim. Biraz daha durmak istiyorum. İnşallah hiç gitmeyiz, çok sevdim burayı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.