Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan Hakları Federasyonundan Batman Müftüsüne plaket

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman Temsilcisi Hazal Karaaslan, Batman Müftülüğünün hayvan hakları ve hayvanlara merhamete değinilen hutbe ve vaazları için Müftü Turgut Erhan’a teşekkür plaketi verdi.Batman Müftüsünü makamında...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayvan Hakları Federasyonundan Batman Müftüsüne plaket

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman Temsilcisi Hazal Karaaslan, Batman Müftülüğünün hayvan hakları ve hayvanlara merhamete değinilen hutbe ve vaazları için Müftü Turgut Erhan’a teşekkür plaketi verdi.

Batman Müftüsünü makamında ziyaret eden Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman il Temsilcisi Karaaslan, “Batman da hayvan haklarına yönelik yaptığımız çalışmalara ilgi ve destek her geçen gün artıyor. Yüzde 99,2’si Müslüman olan bir ülkede maalesef sık sık hayvanlara kötü muamelelere denk geliyoruz. Bu anlamda Kuran kurslarında öğrencilere ve cuma hutbelerinde de cemaate anlatılan İslam’da hayvan hakları konulu hutbeler için İl Müftümüz Turgut Erhan’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Müftü Erhan ise, “Allah, başta insan olmak üzere bütün canlılara karşı merhametli davranılmasını emretmiş; insana yapılan zulüm ve haksızlığa razı olmadığı gibi hayvanlara da zulüm edilmesine razı olmamıştır. Hayvanlara yapılan eziyet ve kötü muamele, dinimizin öngördüğü rahmet prensibiyle bağdaşmaz. Dinimizin, hayvanların dövülmesi, aç- susuz bırakılması, zevk için avlanması, yavrularının telef edilmesi, dövüştürülmesi, hedef haline getirilmesi ve güçlerini aşan ölçüde yük vurulması gibi kötü muameleleri hiçbir zaman tasvip etmediğini, Müftülük olarak Cuma hutbelerinde ve kuran kurslarında anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.