Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de Mehmetçik Polikliniği açıldı

Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de askerlere hizmet vermek üzere Mehmetçik Polikliniği açıldı.Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasıyla bakanlık bünyesine geçen GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de askerlere hizmet vermek üzere Mehmetçik Polikliniği açıldı.
Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasıyla bakanlık bünyesine geçen GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin ismi, Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmişti. Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasıyla birlikte hastanede sivil vatandaşlar da tedavi edilmeye başlandı. Askerlerin tedavi ve muayenelerinin devam edebilmesi için Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Mehmetçik Polikliniği açıldı. Daha önceden de var olan poliklinik yenilenerek Mehmetçik Polikliniği ismi verildi. Gün boyu hizmet verecek olan poliklinikte askerlere yiyecek ve içerecek de ikram edilecek.
"Erlerimiz bizim için son derece önemli"
Konuyla ilgili açıklama yapan Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş, “Yaklaşık bir ay önce bu hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Sağlık Bakanlığı’na devredildikten sonra biz tabi bir fizibilite çalışması yaptık. Nereler iyileştirilebilir? bunun çalışmasını yaptık. Şüphesiz ki bu hastaneler yıllardır hizmet veren özellikle silahlı kuvvetlerimize hizmet veren hastanelerdir. Bizde bundan sonraki aşamada ise bu hizmetleri çok daha iyi bir şekilde, çok daha geliştirilmiş şekilde ama öncelikli olarak er, erbaş, muvazzaf asker, şehit yakınları, gazilerin hizmetine sunulacak. Düzenlemeyi ve hizmetimizi bu şekilde sürdürmeyi amaçlıyoruz. Özellikle erlerimiz bizim için son derece önemli bizler için kahramanca her yerde mücadele ediyorlar” dedi.
Yönetime ilk geldiklerinde fiziki mekânlardan iyileştirme yaptıklarını vurgulayan Odabaş, “Erlerimiz daha ziyade çok iyi olmayan mekanlarda tedavi edildiklerini gördük. Poliklinikleri daha da iyileştirmek için bir takım çalışmalara gittik. Bunlar aslında hep er poliklinik deniyordu. Biz erlerimizi daha iyi şartlarda nasıl tedavi edebiliriz diye çalışma yaptı ve bunun içinde poliklinikler açtık. Adına er poliklinikleri demedik. Mehmetçik poliklinikleri dedik. Bunları hastanelerin daha zemin katlarından, bodrum katlarından, daha üst seviyelere taşıdık. Çok güzel mekânlar oluşturduk” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.