Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat Kurtaran Çanta

Mülteci operasyonlarında en başarılı askeri birlik olarak bilinen Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bir yardım da Ege ve Batı Akdeniz Lions kulüplerinden geldi.Ege ve Batı Akdeniz Lions kulüplerinin üyeleri, içerisinde giysi ve battaniyelerin...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mülteci operasyonlarında en başarılı askeri birlik olarak bilinen Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bir yardım da Ege ve Batı Akdeniz Lions kulüplerinden geldi.
Ege ve Batı Akdeniz Lions kulüplerinin üyeleri, içerisinde giysi ve battaniyelerin yer aldığı ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 bin 300 sırt çantasını Bodrum Sahil Güvenlik yetkililerine teslim etti.
Ege ve Batı Akdeniz Lions kulüplerinin üyeleri, başlattıkları kampanya çerçevesinde sığınmacıların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek sırt çantaları hazırladı. Alınan hibeyle ve İçişleri Bakanlığı ile İzmir Valiliği’nin bilgisi dahilinde hazırlanan 2 bin 300 çantadan 150 adedi, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerine teslim edildi.
Ege ve Batı Akdeniz Lions Federasyon Başkan Yardımcısı Hayri Tuna Yükselen gazetecilere yaptığı açıklamada projenin aşamalarını anlattı. Yükselen, "Türkiye’de 486 gönüllü olarak İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin tahsis ettiği kültür merkezinde 12 gün çalıştık. Çantaları beden ölçülerine ve cinsiyetlere göre ayırdık. Siparişleri verdik v doldurduk. Daha sonra Küçükkuyu’dan aşağı Ayvalık, Dikili, Sığacık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum ve Datça kamyonlarına yükledik. Bodrum ve Datça’ya 150’şer adet çanta ayırdık ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına teslim ediyoruz. Böylece bu farkındalıkla bir hayat daha kurtarmış olacağız diye ümit ediyoruz. Amacımız, mültecilerin hayata dönüşlerini sağlamak ve ilk ihtiyaçlarını görmek. Bir kişinin daha kurtarılmasını sağlamak" dedi.
Bodrum Belediye Başkanı İsmail Altındağ ise "Keşke bu acılar çekilmeseydi, bu insanlar buralara kadar savrulmasaydı. Ama dünyanın hali şu anda malum. İnşallah barış ortamı olur ve insanlar bu acıları bir daha yaşamazlar. Biz de belediyemiz olarak elimizden geldiği kadar destek veriyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Federasyon Başkan Yardımcısı Hayri Tuna Yükselen tarafından Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile Bodrum ve Marmaris Lions kulübü gönüllülerine birer rozet takıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.