Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayallerinden vazgeçmedi

Manisa’da 2011 yılında antrenman yaptığı sırada kafasının üzerine düşerek hareket yeteneğini yitiren Türkiye Yıldız Judo Şampiyonu Cansu Buzyürük’ün tedavisinde büyük bir ilerleme kaydedildi. Hayallerinden vazgeçmediğini bildiren...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayallerinden vazgeçmedi
Manisa’da 2011 yılında antrenman yaptığı sırada kafasının üzerine düşerek hareket yeteneğini yitiren Türkiye Yıldız Judo Şampiyonu Cansu Buzyürük’ün tedavisinde büyük bir ilerleme kaydedildi. Hayallerinden vazgeçmediğini bildiren 17 yaşındaki Cansu, "5 yıl önce boynumdan aşağısı tutmuyordu. Şimdi belimden aşağısında sıkıntı var. Hareket edemesem de bacaklarımda da bir his var. 5 yıl sonra yeniden yürümek için mücadele ediyorum. Kendimi o günlere hazırlıyorum" dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi Başkanı Ahmet Öztürk ve dernek üyeleri, Manisa’da 2011 yılında antrenman yaptığı sırada kafasının üzerine düşerek hareket yeteneğini yitiren Türkiye Yıldız Judo Şampiyonu Cansu Buzyürük’e maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla evinde ziyaret etti. Cansu’nun sağlık durumu hakkında annesi Satı Buzyürük’ten bilgi alan Öztürk, “Cansu kızımız bir çok başarılara imza atmış. Talihsiz bir olay yaşamış. Biz bütün sporcularımızın başta Cansu olmak üzere hepsinin yanındayız. Her zaman ve her koşulda destek vermek istiyoruz. Bu destekler maddi olmak zorunda değil. Manevi olarak da psikolojik olarak da her konuda destek vermeye hazırız” dedi. Öztürk ayrıca tüm sivil toplum kuruluşlarına da Cansu’ya destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.
“Manisa’daki koşullar yetersiz”
Anne Satı Buzyürük ise Cansu’nun moralinin her zaman yüksek olduğunu belirterek, “Psikolojisi bozulmadı. Her zaman küçücük aklıyla bize dedi ki ‘Allah büyük. Ben yürüyeceğim.’ O öyle dediği sürece ben hiç oturmadım. Bir çok kapıyı çaldım. Manisamız bu konuda gerçekten çok yetersiz. Cansu’yu biz yaşıyoruz, gittiğimiz reabilitasyon merkezlerinde önceden hep yaşlı görürdük. Şimdi hep genç. Her odadan çıkan delikanlılar hep pırıl pırıl. Manisam dururken İstanbul’a gidip rezil olur muyum? Ama mecbur kalıyorsun. Oradaki tedaviler çok güzel. Bilim adamlarımız boş durmuyor. Belki bir gün bu derde de çare bulacaklar” dedi.
Hayallerinden vazgeçmedi
2011 yılında antrenman yaptığı sırada kafasının üzerine düşen Türkiye Yıldız Judo Şampiyonu Cansu Buzyürük’ün tedavisinde de büyük bir ilerleme kaydedildi. İlk başlarda boyundan aşağısını hissetmeyen genç Cansu, şu an sadece belden aşağısını kullanamıyor. Ayaklarını hissedebilen ancak şu an için kullanamayan Cansu ise hayallerinden vazgeçmedi. Hiç bir şeyi yürüdükten sonraya bırakmadığını ve şimdiden gelecekteki hayalleri için zemin hazırladığını söyleyen Cansu, “2 yıl kadar judo yaptım. Onun dışında pek çok spor yaptım. 5 yıldır böyleyim. Çok zor zamanlar geçirdim ama 5 yılda buraya kadar geldiysem 5 yıl sonra yürüyebileceğime inanıyorum zaten. Çok zaman ve sabır gerektiren bir hastalık. Yürüdükten sonraya bırakmak istemiyorum hiçbir şeyi. Şimdiden zemin hazırlayıp yürüdükten sonra da devam etmek istiyorum. Ya yazılım mühendisi ya da siyasetçi olmak istiyorum” diye konuştu.
Fizik tedavisi devam eden Cansu, öğretmenlerinin desteğiyle evde eğitim görüyor. Aynı zamanda başarılı bir öğrenci olan Cansu’ya bir destek de MÜSİAD’tan geldi. MÜSİAD’ın eğitimci üyeleri, Cansu için eğitim imkanı sağlayacakları sözü verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.