Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havası En Kirli İlçe, Doğalgaza Kavuşuyor

Türkiye’nin havası en kirli ilçesi seçilen Edirne’nin Keşan ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları atılan temel töreni ile başladı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümlerde, Türkiye’nin havası en kirli...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havası En Kirli İlçe, Doğalgaza Kavuşuyor
Türkiye’nin havası en kirli ilçesi seçilen Edirne’nin Keşan ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları atılan temel töreni ile başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümlerde, Türkiye’nin havası en kirli ilçesi olarak belirlenen ve hava kirliliğinin sağlığı etkileyici düzeyde arttığı Edirne’nin Keşan ilçesinde, hava kirliliğini önlemek amacıyla Doğalgaz çalışmalarına start verildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) tarafından Keşan’a doğalgaz getirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, Trakya Bölgesi doğalgaz firması tarafından, ilçede altyapı çalışmalarına başlandı. Yapılan temel atma töreni ile başlayan doğalgaz çalışmaları ile ilgili konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder, “İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan, kış aylarında yoğun bir şekilde yaşadığımız hava kirliliğinin çözümü için önemli bir adımı atmak durumundayız. Öncelikle firmamızdan, bu çalışmaların hızlı bir şekilde bitmesi ve ilçemizin büyük bir bölümünün doğalgaz kullanır hale gelmesini temenni ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımızdan da bir an önce doğalgaz için hazırlıklarını yapmasını istiyorum. Bu yatırım ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da doğalgazın gelmesiyle birlikte Keşan’da hava kirliliğinin önüne geçilmesinin planlandığını ifade etti. Özcan ayrıca doğalgazın Yunanistan’a geçen boru hattı üzerinde Keşan’a bırakılan Take Of vanası üzerinden verileceğini, böyle olunca da ilçeye doğalgazın gelmesinin hızlı şekilde olacağını belirtti. Törende ayrıca CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’da konuşma yaptı.
Konuşmaların arıdndan ise törene geçildi. Kurban kesilmesinin ardından kazılan kanallara, ilk doğalgaz boru hattı bırakıldı. Doğalgaz boru hattı çalışmalarının 2016’nın sonuna kadar bitirilmesi ve 2017 yılının başında ilçeye doğalgaz verilmesi planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.