Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalimanındaki dijital ekran krizi kardeşliği bitirdi

Alanya Belediyesi Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwechat Uluslararası Havalimanı’ndaki panoda ikinci kez Türkiye aleyhtarı haber yayınlanması üzerine olağanüstü toplanan belediye meclisinde kardeş şehir uygulamasını sona erdirdi.“Hiç...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alanya Belediyesi Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwechat Uluslararası Havalimanı’ndaki panoda ikinci kez Türkiye aleyhtarı haber yayınlanması üzerine olağanüstü toplanan belediye meclisinde kardeş şehir uygulamasını sona erdirdi.
“Hiç kimsenin bizleri bu şekilde üzmeye hakkı yoktur”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclisteki konuşmasına son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınayarak başladı. Türkiye’nin zor günleri atlatacak güce sahip olduğunu ifade eden Yücel, "Viyana’da Schwechat Uluslararası Havalimanı’nda yolcu gidiş salonundaki reklam panosunda Türkiye hakkında hiç de yakışık olmayan nezaketten uzak, kaba bir şekilde Türkiye aleyhtarı bir protesto yapılmıştır. Bu bizleri üzdü. Biz de kardeş şehrimizin olduğu yerde gerçekleşmesi nedeniyle kendileriyle saygılı bir şekilde yazışma yaptık. 1 Ağustostaki yazışmada konuyla ilgili üzüntülerimiz bildirerek bizlerin aydınlatılmasını belediye başkanından istedik. 2 Ağustos günü de yapılan Meclis toplantımızda bize gelen elektronik postayla meclis toplantısında okuduk. Bizlere Schwechat ile ilgisinin olmadığı ifade özgürlüğünün olduğu, yerel ve genel hükumetin etkisinin olmadığı ayrıca Türkiye’deki politik gelişmelerin de tüm dünyada takip edildiğini bildirdiler. Avusturya’da ifade özgürlüğünün hatırlatılmasına bizim de söyleyecek sözümüz vardı. İfade özgürlüğünün olması cumhurbaşkanımıza hakaret etme hakkı vermez. Bunu kabul edemeyiz. O yazıları hatırlattığımız belediye başkanın bizim yanımızda olmasını beklerken verdiği cevapta şaşırttı. Hiç kimseniz bizleri bu şekilde üzmeye hakkı yoktur" dedi.
“Bu kardeşliğin devam etmesine artık gerek yok”
25-28 Ağustos’ta festival kapsamında gitmeyi planladıkları kentte konuyla ilgili görüşmek istediklerini ama aynı davranışı sürdürdüklerini ifade eden Yücel, "Kente görüşmeyi planlıyorduk. Ancak konuyla ilgili görüşmede düşüncelerini söylediklerini ifade edince bir kez daha üzüldük. Oysa biz kardeş şehrimizden içimizi rahatlatacak bir açıklama bekliyorduk. Bu görüşmeler sürerken aynı havaalanında ikinci yazı çıktı. Kanaatimce artık bu kardeşliğin deva etmesine artık gerek yok. İstenmeyen böyle bir hadisenin çıkmasını ben olsam engellerdim" dedi.
"Kardeş olmak kolay değildir. Kardeş olmak güzeldir kardeş olmak iyi güde olduğu gibi kötü günde de yanında olmak destek olmaktır. Biz kardeşlikten bunu anlıyoruz. Söz konusu devlet millet olunca kardeşimizi de tanımayız" diyen Yücel, cumhurbaşkanımız ve ülkemiz hakkındaki hakaretleri şiddetle kınıyorum. benim şahsi düşüncem kardeş şehir ilişkisini sonlandırmaktır. Ama takdir belediye meclisinindir" dedi.
Meclisin ardından Başkan Adem Murat Yücel duvarda bulunan kardeşlik anlaşmasını indirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.