Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalimanı taksicileri, protesto için zamlı tarifeye geçmedi

Atatürk Havalimanı’nda Taksiciler Kooparatifi üyeleri İstanbul’da taksilerde dün başlayan zamlı tarifeyi uygulamadı. Yapılan zammı yetersiz bularak durumu protesto eden kooperatif üyeleri, kontak kapatarak eylem yaptı.Atatürk Havalimanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı’nda Taksiciler Kooparatifi üyeleri İstanbul’da taksilerde dün başlayan zamlı tarifeyi uygulamadı. Yapılan zammı yetersiz bularak durumu protesto eden kooperatif üyeleri, kontak kapatarak eylem yaptı.
Atatürk Havalimanı’nda çalışan bir grup taksici, taksimetrelere yapılan yüzde 5’lik zammını protesto etti. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önünde toplanan taksiciler, "24 ay sonra sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler açarak, duruma tepki gösterdi.
Kooperatif Başkani Fahrettin Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine gülünç denilebilecek bir zam yapıldığını öne sürerek zammın makul seviyeye gelene kadar protestolarını sürdüreceklerini söyledi.
Can, şuanda taksimetre ayarı yapmayarak pasif bir eylem yaptıklarını aktararak, "Aslında çok daha farklı eylemler yapabiliriz. Ama, memleketin durumu ortadayken, böyle bir şeye ortak olmak istemiyoruz. Ancak, yetkililerin de bizi anlamasını istiyoruz. Bu konuda, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyoruz. Yani hangi kritere göre zammın yapıldığını merak ediyoruz" diye konuştu.
Taksicilerden kaliteli bir hizmet beklendiğini anlatan Can, "Kalite parayla oluyor. Eğer biz para kazanamazsak, kaliteli insan da burada barındıramayız. Taksiciyi ayağa düşürüyorsunuz, sonra kaliteli taşımacılık istiyorsunuz. 2 yıldır hiç zam alamadık. 2 yıl sonra talip ettiğimiz zam 25. Çünkü en azından tefe-tüfe’ye karşı bizim erimememiz için istemiştik. Ama, maalesef 24 ay sonra bize UKOME’nin verdiği zam yüzde 5" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.