Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri ölümsüzleştirildi

Atatürk Havalimanı’na düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına oluşturulan anıt, patlamanın meydana geldiği alanda düzenlenen törenle açıldı.28 Haziran’da Atatürk Havalimanı’nda 3 terörist kişi tarafından gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı’na düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına oluşturulan anıt, patlamanın meydana geldiği alanda düzenlenen törenle açıldı.
28 Haziran’da Atatürk Havalimanı’nda 3 terörist kişi tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri, havalimanının dış hatlar geliş bölümünde oluşturulan anıtla ölümsüzleştirildi. Havalimanı işletmecisi TAV tarafından yaptırılan anıt, ilk patlamanın meydana geldiği yerde törenle açıldı. Törene Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile havalimanında görev yapan kurumların yöneticileri ve havalimanı çalışanları katıldı. Törende hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
“Hiçbirimiz onları unutmayacağız”
Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “28 Haziran bizim için çok acı bir gündü. 11 tane çalışan arkadaşımızı kaybettik. 35 tane yolcumuzu kaybettik. Bu 46 insanımızı kaybettik. Şehit oldular. Biz onların anısına, onları unutmayacağımızı belirtmek için özellikle bu mekanda THY ile ortak olduğumuz TGS şirketimizin 9 tane elemanını kaybettik. Hemen arkasına da 2 tane BTA’dan arkadaşımızı kaybettik. Diğer yolcularımızla birlikte onların anısına burada bir anıt yaptık. Hiçbirimiz onları unutmayacağız. Acımız dinmesin. Tüm ilgililere çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Tarih sayfasına o gece bu saldırı bir kara leke olarak geçmiştir”
Saldırı gecesi yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise, “O gece kriz masasında hep birlikte omuz omuza çalıştık ve çok kısa sürede operasyonu başlattık. Sanılmasın ki operasyonu çok kısa sürede başlatmamız önemli bir fedakarlığı yerine getirerek gözlerimizin önünde kaybettiğimiz arkadaşlarımız, kardeşlerimize rağmen arkadaşlarımız görevi bırakmadılar. Görevi devir aldılar. Önemli bir özveriydi. Bu özveriyle havalimanı işletmemiz eksikleri çok kısa sürede giderdiler ve yeniden havalimanını eski haline getirdiler ve güvenli bir şekilde burada çalışacağımız ortamı oluşturdular. Bu konuda müteşekkiriz tüm ortaklarımıza ve devletimize. Çok değerli iş ortağımız TAV Grubu CEO’su Sani Bey’e çok teşekkür ediyorum. Kaybettiğimiz arkadaşlarımıza saygıyla yapılan ve onları saygıyla yüreğimizde, kalbimizde, aklımızda daima unutmadan taşıyacağımız o kardeşlerimizin isimlerini bu levhaya kazımak suretiyle tarih sayfasına o gece bu saldırı bir kara leke olarak geçmiştir. Bu kara lekeyi dindirmek üzere onları saygıyla kalbimizde yaşatmak üzere bu anıtı meydana getirmişler. Ellerinize sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Rekor bir saatte, 5 saatte havalimanını hizmete açtık”
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş ise, “Bizler o gün özel, resmi kamu kuruluşları yarım saatte kriz masalarında toplandılar. Hepimiz birlikte havalimanının en kısa zamanda açılması için işbirliği içinde çalıştık. Sayın Başbakanımızın talimatıyla rekor bir saatte, 5 saatte havalimanını hizmete açtık. Bu da tüm kamu ve özel kuruluşların işbirliği, fedakarlığıyla oldu. Ben bu anıtı yapan TAV CEO’su Sani Bey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, geri kalanlara başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
Anıtın açılışının gerçekleştirilmesinin ardından törene katılanlar anıta karanfiller bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.