Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalar soğudu, palamudun fiyatı 2 kat arttı

Trabzon’da havaların hissedilir derece soğuması balık fiyatlarını arttırdı. Hava muhalefeti nedeniyle bazı balıkçı tekneleri 4-5 gündür denize açılamazken az miktarda avlanan palamudun fiyatı 1 hafta öncesine oranla neredeyse iki kat arttı.Tezgahlarda...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havalar soğudu, palamudun fiyatı 2 kat arttı
Trabzon’da havaların hissedilir derece soğuması balık fiyatlarını arttırdı. Hava muhalefeti nedeniyle bazı balıkçı tekneleri 4-5 gündür denize açılamazken az miktarda avlanan palamudun fiyatı 1 hafta öncesine oranla neredeyse iki kat arttı.
Tezgahlarda fiyatı 8-10 TL arasında satılan palamut önceki günlere oranla azalırken, balıkçı esnaflarından İbrahim Kakışım, havaların soğuk gitmesi halinde palamudun yerini hamsinin alacağını söyledi.
Yaklaşık 35 yıldır balıkçılıkla uğraşan Serdar Korkmaz da 4-5 gündür hava muhalefeti nedeniyle bazı balıkçıların denize açılamadığını buna paralel olarak az avlanan palamudun fiyatının da arttığını belirtti. Korkmaz "Havalar ın kötü olması ve denizin de fırtınalı olması nedeniyle 4-5 gündür teknelerin çoğu denize açılamadı. Dolayısıyla az avlandığı için fiyatı da artmış durumda. Daha önce tanesin 5 TL’den sattığımız palamut şimdi 8-10 TL’den satıyoruz. Palamut yavaş yavaş çekiliyor diyebilir. Şimdi önümüzde hamsi sezonu başlayacak. Bugünlerde havaların soğuk gitmesi durumunda hamsinin çok yakında tezgahlardaki yerini alacağını düşünüyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.