Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalar Isındı, Kar Helvası Tezgahlarda Yerini Aldı

Yaz mevsiminin serinleten ürünlerinden İzmir’in Ödemiş ilçesine özgü kar helvası tezgahlarda yerini aldı. Geçen yıllara oranla havalar bu yıl erken ısındı. İzmir’de Nisan ayında sıcaklık rekoru kırılırken, yaz mevsiminin serinleten...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaz mevsiminin serinleten ürünlerinden İzmir’in Ödemiş ilçesine özgü kar helvası tezgahlarda yerini aldı. Geçen yıllara oranla havalar bu yıl erken ısındı. İzmir’de Nisan ayında sıcaklık rekoru kırılırken, yaz mevsiminin serinleten yiyeceklerinden Ödemiş’in meşhur kar helvası da satışa sunuldu. Bardağı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1,5 TL’den satılan kar helvasında, en çok tercih edilen aromaların başında karadut ve vişne aromaları yer aldı.
Kar helvası satıcılarından Mustafa Akgül, karların Bozdağ’daki depolardan geldiğini ve bu yıl kar helvası sezonunun erken açıldığını söyledi. Geçen yıllara göre bu yıl havaların erken ısındığını belirten Akgül, şöyle konuştu:
"Havaların erken ısınması ile birlikte kar helvası sezonu normale göre 10-15 gün erken açıldı. Kar, Bozdağ’dan geliyor. Bu yıl sezon sonuna kadar Bozdağ’daki kuyularda tutulan karların yeteceği söyleniyor. Yeni sezonda da kar helvamızın bardağı geçen yıl olduğu gibi 1,5 TL’den satılıyor. En çok tercih edilen aroma karadut ve vişne. Bende zaten karadut ve vişne aromalarından başka aroma yok. Karadut ve vişneyi şerbet olarak kendimiz orijinal üründen elde ediyoruz. Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyen vatandaşlarımıza kar helvası yemeğe davet ediyorum." Bazı vatandaşlar ise havaların ısınmasıyla birlikte kar helvası yemenin keyfine vardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.