Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havada Rahatsızlanan Şeker Hastası Yolcu İçin Pilot, Kuleden Ambulans İstedi

Özel bir havayolu şirketinin Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında uçuş sırasında diyabet hastası bir yolcu rahatsızlandı. Yaşanan sağlık sorunuyla ilgili yaptığı anonsla kuleyi bilgilendiren uçağın pilotu, "Diyabet hastası bir...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel bir havayolu şirketinin Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında uçuş sırasında diyabet hastası bir yolcu rahatsızlandı. Yaşanan sağlık sorunuyla ilgili yaptığı anonsla kuleyi bilgilendiren uçağın pilotu, "Diyabet hastası bir yolcumuz rahatsızlık geçiriyor. İndikten sonra öncelik ve ambulans istiyoruz" dedi.
Antalya-İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketinin uçağında seyahat eden diyabet hastası bir yolcu uçuş sırasında aniden rahatsızlandı. Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaşan uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile bağlantı kurarak görevlileri bilgilendirdi ve iniş için öncelik istedi.
Hava trafik kontrolörleri ve uçağın kaptan pilotu arasında yaşanan konuşmalar telsiz konuşmalarına yansıdı. Uçakta yaşanan durumu görevlilere izah eden pilot, "Efendim emergency deklere etmiyoruz, yalnız bir yolcumuz şeker, diyabet hastası rahatsızlık geçiriyor. İndikten sonra öncelik istiyoruz ayrıca ambulans istiyoruz" bilgilendirmesinde bulundu. Bunun üzerine gerekli koordinasyonu sağlayan kule görevlileri uçak iner inmez rahatsızlanan yolcu için uçağın altına hemen ambulans gitmesini sağladı.
Rahatsızlanan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.